Parajalt magusvürtsine, soojendav ja täiesti taimne ehk siis ka vegantoitujatele sobilik kikerhernesupp on maitsev kausitäis, mis valmib tõeliselt kiirelt. Sobib hästi kiireks argiõhtuks, kui pole mahti pikalt toiduvalmistamisega tegeleda. Seepärast tasub koduses majapidamises käepärast hoida köögiviljapuljongit, purgitäit kikerherneid ja konservtomateid. Nii saab mõne minutiga valmistada maitsva soojendava supi. Vürtsköömned annavad supile mõnusalt sügava vürtsise maitse, samas võid aga maitsevürtse ise oma eelistuste järgi siia supp kombineerida.
Selline supp sobib hästi ka praegusesse kriisiaega, kui poes käimise asemel võib hoopis eelnevalt varutud konservid kõik kokku korjata ja üks maitsev supp nendest valmis teha. Valmis saab siis eelnevalt osta nii köögiviljapuljongi, tomatikonservi ja kikerherneid. Sibulat ja maitseaineid ikka köögikappides leidub ja tegelikult säilib ka seller külmkapis päris ilusti paar nädalat.
Argiõhtusse sobiv täistaimne tomatine kikerhernesupp
Koostisosad
- 1 sibul hakituna
- 2 vart sellerit hakituna
- 1-2 tl jahvatatud vürtsköömneid
- ½ tl jahvatatud tšillit
- 750 ml aedviljapuljongit
- 400 g purk purustatud tomateid
- 400 g kikerherneid nõrutatuna
- Oliiviõli
- Veidi sidrunimahla
- Soola ja pipart
- Suhkrut vajadusel
- Värsket hakitud peterselli ja/või koriandrit
Valmistamine
- Kuumuta potis õli ning hauta vaiksel kuumusel aeg-ajalt segades sibulat ja sellerit umbes kümme minutit, kuni need on läbipaistvad ja pehmed. Lisa vürtsköömned ja jahvatatud tšilli ja kuumuta õlis läbi, kuni need aromaatseks muutuvad. Kalla juurde puljong, purustatud tomatid ja kikerherned.
- Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel umbkaudu 7-8 minutit. Maitsesta soola, pipra, sidrunimahla ja suhkruga. Serveerides puista peale värsket hakitud peterselli ja/või koriandrit.
Kõiik supi jaoks vajaminevad ained leiad Barbora valikust. Lisaks sellele, et saad kauba kätte kodust välja minemata, võid viirushirmu puhul tellida ka kontaktivaba kohaletoimetamise.
Vasta