See kook on nüüd juba päris mitu korda meie kodus tegemisele tulnud ja lauale sattunud. Üheks põhjuseks on kindlasti see, et meil peres armastatakse maapähklivõid ja seega kõiki toite, mis maapähklivõist tehtud. Teine põhjus on aga see, et tegemist on häbiväärselt lihtsa valmistuskäiguga koogiga, mis oma lihtsusele vaatamata maitseb täiesti suurepäraselt.
Üldjoontes näeb koogi valmistamine välja nii, et esmalt tuleb põhja jaoks purustada kas siis Dopsi või Oreo küpsised. Nende küpsiste puhul ei ole vaja põhjale võid lisada, kuna küpsiste vahel olev kreem seob küpsised ilusti ühtlaseks põhjaks. Maapähklikreemi saab kokku segada aga maapähklivõist, vahustatud koorest ja toasoojast toorjuustust. Nii lihtne see ongi!
Kui tahad pisut edasi arendada, võid koogile peale kallata veel šokolaadikatte. Selleks kuumuta kastrulis 1-2 dl 35%-list koort ja sulata sinna sisse vaikselt kuumutades 200 g tumedat šokolaadi. Jahuta veidi ja kalla täidisele peale.
Kas šokolaadikattega või -katteta, igal juhul võid kindel olla, et tegemist on väga maitsva mõõdukalt magusa kreemise täidisega koogiga, mis kardetavasti kaob laualt kiiremini, kui kartagi oskad.
Maapähklikreemiga küpsetamata kook
Koostisosad
Koogipõhi
- 150 g Dops või Oreo küpsiseid purustatuna
Maapähklikreem
- 2 dl maapähklivõid
- 2 dl 35%-list koort
- 200 g toorjuustu
- 2-3 sl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Peale puistamiseks
- Remedyway kakaoga küpsiseid või Dops/Oreo ilma kreemita küpsiste puru
Valmistamine
- Töötle küpsised köögikombainis või purustajas ühtlaseks massiks. Suru väiksema lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (ca 20-22 cm läbimõõduga).
- Vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga. Sega omavahel toasoe toorjuust ja maapähklivõi. Ühenda omavahel vahustatud koor ja maapähklivõi-toorjuustusegu ja sega ühtlaseks. Kalla koogipõhjale. Tõsta jahedasse mõneks tunniks. Soovi korral puista serveerimisel peale purustatud küpsisepuru.
- Serveeri külmkapikülmana.
Vasta