Eesti Vabariigi sünnipäev on ukse ees ja peale sõbrapäeva roosat vahtu ja vastlapäeva hernesuppi ning lõputut kuklite söömist saab hakata mõtteid juba taas tähistamise lainele sättima.

Pidupäevadel võib lauale sättida pisut pidulikumas vormistuses heeringat, mida sobib pakkuda nii musta leivaga või siis kartulitega. Rammus heeringas sibula ja kalamarjaga on mõnus tahe suutäis kõigile kalasõpradele, samas on selle piduroa valmistamine lihtne ja kiire ettevõtmine. Selline pidulik salat sobib hästi ka Eesti Vabariigi sünnipäevalauale sättimiseks, sest heeringas on vägagi Eesti köögi nägu.

Siin salatis võid kasutada nii fileena müüdavat heeringat või kui oled eriti tubli, siis alati on kindla peale minek ka terve soolaheeringas, mis tuleks siis endal puhastada. Mingil kummalisel moel on just sellel tervena müüdaval heeringal see kõige õigem maitse. Heeringa teravat soolasust aitavad mahe hapukoor ja muna ilusti tasakaalu sättida.

Pidulik heeringas hapukoore ja kalamarjaga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 300 g heeringafileed tükeldatuna
  • 2 keedetud muna tükeldatuna
  • 1 punane sibul hakituna
  • 2-3 sl kalamarja
  • 100 g hapukoort
  • Hakitud värsket murulauku
  • Näpuotsaga suhkrut, soovi korral

Valmistamine

  • Tükelda munad ja tõsta veidi keedetud munakollast ja kalamarja kõrvale, mis jääb kaunistamiseks. Sega omavahel heeringafilee, muna, sibul, kalamari ja hapukoor. Lisa ka hakitud värsket murulauku või tilli. Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga ja võid ka näpuotsatäie suhkrut soolase maitse tasakaalustamiseks lisada. Võid kastet maitsestada ka mädarõika või sinepiga. Serveerides paku juurde musta leiba või ka keedetud kartulit.

Retsept sündis koostöös Barboraga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.