Õunahooaeg on täies hoos ja erinevad õunahoidised kuum teema. Isegi meie maakodu iidvana õunaaeg on täies hoos ja puude oksad kaarduvad õunte raskuse all. Kõik õunte hoidistamise teemad on hetkel igati päevakohane teema ja kui õunamoos ja õunakompott tunduvad liiga tavalised ja igavad, siis üheks heaks nipis on õunakoogi täidise purki tegemine.

Sidrunilt hapukust ja kaneelilt vürtsikust saanud õunakoogitäidis on mõnus purgitäis, mis muudab koogitegemise lihtsaks ja mugavaks. Eriti siis, kui kasutad näiteks valmiskujul pärmi-lehttainast. Rulli aga tainas õhemaks ja laota koogivormi, säti koogitäidis peale ja pista ahju. Mõnusalt hapukasmagus ja tublilt õunane täidis muudab küpsetised tõeliselt nauditavaks.

Samamoodi võid valmistada õunapirukat, kus muretaina põhjale on laotatud õunakoogitäidis ja sinna peale võib laotada kas siis õhukese tainakihi, tainast lõigatud ribad või ka purukatte. Lihtne ja mugav ning kui täidis kuumalt steriliseeritud purkidesse panna, võib rahulikult kasvõi jõulude või kevadeni õunakooki kodumaistest õuntest küpsetada.

Kasuta siin õunakoogi täidises tugevama ihuga hapukaid õunu,  mis ei lagune keetes ära, muidu on tulemuseks lihtsalt hea maitsega õunapüree.

Purkitehtud õunakoogi täidis

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 1 liiter

Koostisosad

  • 8 keskmise suurusega õuna koorituna ja tükeldatuna (kokku ca 1-1,2 kg)
  • 1 sidruni mahl
  • 50 g võid
  • 2 tl kaneeli
  • 1,5 dl DanSukkeri heledat Muscovado suhkrut
  • 50 ml vett
  • Veidi soola
  • 2 sl maisitärklist

Valmistamine

  • Alusta sellest, et koori ja tükelda õunad. Kalla õuntele sidrunimahl ja sega läbi, et õunad ei pruunistuks.
  • Sulata pannil või potis või koos kaneeliga ja lisa siis pannile või potti õunad, suhkur, vesi ja sool. Sega läbi, kata kaanega ja hauta umbes 5 minutit, kuni õunad on pehmed, kuid ei hakka veel lagunema.
  • Sega väikeses kausis maisitärklis väikese koguse veega ja lisa siis õuntele. Sega läbi, kuumuta umbes minutijagu ja lase pakseneda. Kui soovid õunakoogitäidist pikemalt säilitada, siis tõsta see kuumalt steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Säilita jahedas.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.