Seenehooaeg kestab ja kindlasti täitusid ka sel nädalavahetusel kõik metsad kummikutes seenelistest, korvid käevangud. Seeneaasta on sel aastal hea ja oleme meiegi järjest korvitäite kaupa seeni metsast välja tassinud. Muuhulgas ka päris palju kukeseeni ja sel aastal on eriti hästi näkanud just pisikeste armsate kukeseentega, mis on marineerimiseks täiesti ideaalsed.

Üldjoontes teengi nii, et sorteerin kukeseened ära. Suuremad lähevad kas siis kastmeks, supi sisse või ka sügavkülma, väikesed numpsikud saavad aga marinaadis kümmelda. Nii mõnus on sellist purgikest kas siis pühade ajal lauale panna või hoopis külakostiks kaasa haarata. Isetehtud toidul on ikka hoopis teine mekk juures. Kui ma muidu olen kukeseente marineerimiseks kasutanud SEDA tilliõisikutega marinaadi (mis on ka üks väga mõnus marinaad) siis seekord väikest vaheldust otsides jäi silma Lia Virkuse sidruni ja sinepiseemnetega kukeseenemarinaad. Väikesed muudatused said sisse viidud ja tulemuseks oli väga mõnus pigem mahedapoolne marinaad, mis kukeseentele suurepäraselt sobis. Algretseptiga võrreldes võtsin suhkrukogust vähemaks, algselt oli see 2 dl sama koguse kohta ja kasutasin veiniäädika asemel tavalist äädikat. See retsept jääb kindlasti ka edaspidi kasutamiseks ja, no, ka selleaastane seenehooaeg kestab ju veel.

Sidruni ja sinepiseemnetega marineeritud kukeseened

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 1 liiter

Koostisosad

  • 800 g kukeseeni
  • 2 sibulat poolratastena
  • 1 tšilli viiludena (soovi korral)
  • 1 dl sidrunimahla
  • 2 sl 30%-list äädikat
  • 3-4 dl vett
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 3-4 tl soola
  • 2 tl sinepiseemneid

Valmistamine

  • Mõõda marinaadiained potti ja kuumuta keemiseni. Tõsta seened, sibulad ja tšilli marinaadi sisse ja keeda 2-3 minutit. Tõsta seened steriliseeritud purkidesse, kalla peale marinaad. Kaaneta purgid. Säilita jahedas.

Nii et korvid käevangu ja metsa luusima!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.