Seenehooaja algust on sotsiaalmeedia ajastul võimatu maha magada. Ühel hetkel lihtsalt täituvad kõik vood ja lood seenepiltidega olgu need siis metsa all ilulevad puravikupoisid või metsast välja toodud korvitäied seentega. Minusugusel on sellest hetkest alates rahutus hinges ja pilt kisub metsa suunas, sest korilase hing ei ole ravitav nähtus.

Sel aastal olen eriti õnnelik. Osutades oma sõbrale väikest teenet otsustas ta seda hüvitada reetes oma salajased kukeseene- ja puravikukohad. Seenehullule on see ikka üle mõistuse ohverdus ja olen väga õnnelik, et vaid korra metsa põigates oli võimalik sealt välja tuua korvitäis kukeseeni ja puravikke. Ilus algus seeneaastale!

Seekord tekkis mõte need seened marineeritult purki pista. Marineeritud seened on selline toit, mis kraamitakse tavaliselt välja pidu- ja pühapäevadel, kui on soov midagi eriti head endale lubada või külalistele pakkuda. Mahedamaitselises ja magusvürtsises marinaadis kukeseened ja puravikud on tõeliselt hõrk purgitäis. Sobib imehästi ka kingituseks sõprade juurde külla minnes. Väga mõnusa maitsenüansi annab seentele marinaadile lisatud tilliõisik, seda soovitan kindlasti lisada. Vürtse võid aga marinaadi sisse julgelt ise komponeerida – seentele sobib lisada nii kaneelikangi, nelki, vürtsi ja loomulikult musta pipart.

Marineeritud puravikud ja kukeseened

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 2 liitrit

Koostisosad

  • 2 kg kukeseeni või puravikke puhastatuna ja vajadusel tükeldatuna
  • 2 sibulat poolratastena
  • 1 porgand viiludena
  • 1 l vett
  • 2 sl soola
  • 3 sl suhkrut
  • 2 loorberilehte
  • 2 tilliõisikut igasse purki võiks ühe tilliõisiku pista
  • 5 tera vürtsi
  • 10 tera musta terapipart
  • 10 nelgitera
  • 1 kaneelikoor soovi korral
  • 2-3 sl 30%-list äädikat

Valmistamine

  • Keeda vees sibulat ja porgandit koos vürtside, soola, suhkru ja loorberilehega mõned minutid. Lisa äädikas. Tõsta siis potti seened ja lase keema tõusta. Keeda umbkaudu 5 minutit. Eemalda kaneelikoor ja loorberileht. Need mõlemad kipuvad purgis seistes marinaadi mõruks tegema. Tõsta seened ja marinaad steriliseeritud purkidesse ning kaaneta kohe. Kõige lihtsam on purke koos kaantega steriliseerida 100 kraadini kuumutatud ahjus 15-20 minutit

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.