Suur suvi kestab ja kuigi päev on juba märgatavalt lühemaks läinud, jagub päikest ja sooja siiski nii palju, et suve jooksul jõudu kogunud suvikõrvitsad on nüüdseks parajalt pirakaks kasvanud. Või no õigemini ei tohiks neid lasta liialt pirakaks kasvada, vaid tuleb lihtsalt peale passida ja õigel hetkel need varre otsast ära kaksata. Edasine sõltub juba igaühe fantaasiast, sest suvikõrvits on üks võimaluste rohkemaid vilju. Säti seda supi või salati sisse, küpseta saias või pirukas või kombineeri salatitesse. Mina kasutasin suvikõrvitsat hiinapärase roa tegemisel, mis tänu Maggi magushapule kastmele oli lihtne nagu lapsemäng. Vaja on vaid kolme komponenti – kana, suvikõrvitsat ja Maggi magushaput hiinapärast kastet köögiviljadega. Kõrvale paku riisi ja mõnus kerge toidukord ongi valmis. Maggi uus kastmete sari kannab clean label märgistust, mis viitab sellele, et tootes on kasutatud vaid päris toiduaineid ja, tõepoolest, koostist lugedes ei pane ükski koostisosa kulmu kergitama või pahaselt puhisema. Teine hea asi on see, et sageli kipuvad magushapud kastmed olema ikka väga-väga suhkrurikkad. Siin kastmes on aga lisatud suhkruid vähem, kui näiteks klassikalises ketšupis. Seega, Maggi kaste on igati nutikas valik kui soovid kiiret, lihtsat ja mõistliku koostisega toidukorda.

Tegelikult on nii, et erinevaid köögivilju võib sinna kastmesse lisada vastavalt oma eelistustele. Paprika, porgand jm on igati toredad lisandid. Kana asemel võid aga seafileed või krevette kasutada. Igal juhul on tulemuseks mõnus taldrikutäis, mis meeltmööda nii lastele kui suurtele.

Magushapu kanaroog suvikõrvitsaga hiinapärases kastmes

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g kanafileed tükeldatuna
  • 1 keskmise suurusega suvikõrvits tükeldatuna (ca 300 g)
  • 1 purk Maggi hiinapärast magushaput kastet
  • Värskeid ürte hakituna
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Aurutatud riisi serveerimiseks

Valmistamine

  • Alusta kana pruunistamisest. Selleks kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi õli ja prae tükeldatud kanafileed koos suvikõrvitsaga pannil mõned minutid kuni kana ja suvikõrvits hakkavad kergelt pruunistuma. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla peale Maggi hiinapärane kaste, sega läbi ja hauta siis kana vaiksel kuumusel kaane all koos kastmega kümmekond minutit, kuni kana on läbi küpsenud.
  • Serveeri koos aurutatud riisiga ja serveerides puista kastme värskeid hakitud ürte (rohelist sibulat, koriandrit, peterselli vm).

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.