Ürdine Thomy Itaalia salatikaste on oliiviõli ja ürtidega mõnus universaalne salatikaste, mis sobib nii värskele lehtsalatile, aga ka kurgi- või tomatisalatite maitsestamiseks. Kastme maitses ongi kõige enam tunda värskeid ürte ja oliiviõli külluslikku maitset. Koostisosad on kastmel kõik looduslikud ja naturaalsed, mistõttu tuleks kastet enne kasutamist raputada. Seistes kipub kaste kihistuma, mis on pigem märk naturaalsusest.
Mina kasutasin seekord Itaalia salatikastet hoopis pastakastmena. Pastale lisasin veel krevette, kirsstomateid ja suvemagusaid rohelisi herneid. Tulemus sai väga mõnus ja valmistamine oli igati lihtne ja kiire tänu just kasutatud salatikastmele. Kreemisema tulemuse saavutamiseks lisasin kastmele ka veidi toorjuustu, mis kastme sisse ilusti ära sulas ja kastme ürdist maitset kooresemaks ja siidisemaks aitas muuta.
Krevetipasta ürdikastme, kirsstomatite ja roheliste hernestega
Koostisosad
- 200 g spagette
- 2-3 dl Thomy Itaalia salatikastet
- 100 g toorjuustu
- 300 g tooreid hiidkreveti sabasid
- 3 küüslauguküünt hakituna
- 1 tšillipipar hakituna
- 200 g kirsstomateid poolitatuna
- 100 g rohelisi herneid
- Oliiviõli
- Soola ja pipart
- Serveerimiseks riivitud parmesani ja värsket basiilikut
Valmistamine
- Keeda spagette soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele. Kurna ja tõsta kõrvale.
- Kuumuta pannil keskmisel kuumusel oliiviõli. Lase küüslaugul ja tšillil õli sees pisut kuumeneda, et õli maitsestuks ja prae siis selle õli sees krevette seni, kuni need on värvi muutnud. Koos krevettidega lisa pannile ka kirsstomatid ja rohelised herned. Kui krevetid on valmist, tõsta pannitäis kõrvale ja hoia soojas. Kuumuta potis Thomy salatikaste ja sega sinna sisse toorjuust. Lase toorjuustul sulada ja sega siis juurde eelnevalt keedetud spagetid ja praetud krevetid koos roheliste hernestega. Sega kõik läbi, maitsesta soola ja pipraga. Jaga pasta taldrikutesse, riivi peale parmesani ning lisa basiilikulehti. Serveeri kohe.
Postitus sündis koostöös Thomy salatikastmetega.
Vasta