Põhja-Aafrika või Iisraeli (nagu heade asjadega ikka kipuvad kõik seda enda omaks pidama) päritolu shakshouka on just mida sellist, mis maitsemeeled nurruma timmib. Tegelikult küpsetatakse mõnusalt magusvürtsises tomatikastmes valmis munad, aga siin koosluses on munade asemel kastmesse torgatud hoopis lambalihaga hinkaalid. Lambaliha ja vürtsikas tomatikaste sobivad lambalihaga suurepäraselt ja serveeri kindlasti juurde ka saia, sest on olemas oht, et pärast taldrikutäis kastmest saiaga läikima poleeritakse.
Shakshouka lambalihaga hinkaalidega
Portsjonit 4
Koostisosad
- 1 pakk Viči lambalihaga hinkaale
- 1 suurem sibul hakituna
- 1-2 küüslauguküünt
- 3 paprikat sisu eemaldatud ja ribadeks lõigatuna
- 1 peeneks hakitud tšillipipar
- 2 sl pruuni suhkrut
- 1 sl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl suitsutatu paprika pulbrit
- 1 loorberileht
- 2 sl värsket hakitud koriandrit
- 2 sl värsket hakitud peterselli
- 4 hästi küpset tomatit hakituna või 1 purk tomateid omas mahlas
- 1-1,5 dl vett
- Soola ja pipart
- Õli praadimiseks
Valmistamine
- Kuumuta õli keskmisel kuumusel pannil. Hauta pannil sibulat mõned minutid kuni see on klaasjas. Lisa paprikaribad, hakitud tšilli, küüslauk, suhkur ja hakitud ürdid ning hauta umbes 10 minutit.Lisa tükeldatud tomat, sool ja pipar ning vesi ning hauta vaiksel tulel veel ca 15 minutit, kuni vesi on veidi aurustunud ning moodustunud on parajalt paks kaste.Nüüd võid teha nii, et keedad esmalt hinkaale soolaga maitsestatud vees 6 minutit ja tõsta siis järelküpsema kastme sisse. Võid hinkaalid ka kohe kümnekonnaks minutiks kaane alla pannile tomatikastmesse küpsema panna, kuid siis jälgi, et vedelikku oleks piisavalt ja vajadusel lisaveel veidi vett või puljongit. Hauta, kuni hinkaalid on pehmed ja läbiküpsenud. Serveerides lisa hakitud värsket koriandrit ja peterselli.
Postitus sündis koostöös Vičiga.
Vasta