Seafilee on hõrk lihatükk ja kindlasti ei tohi end lasta
eksitada eelarvamusest, et seafilee on tuim ja kuiv liha. See kuivus sõltub
pigem ikka sellest, et seafileed ei tohi üle küpsetada ja seda viga pahatihti
tehakse. Kui aga küpsemisaeg parajaks sättida ja lisaks veel maitselisa mee ja
sojakastmega juurde anda, siis on tulemuseks hõrgult mahlane ja delikaatse
puhta maitsega liha. Juurde sobib pakkuda magusa alatooniga ahjujuurikaid, mis
sügishooajal igati päevakohased lisandid.

Mahlane seafilee mee- ja soja marinaadis
4-le
Valmistamisaeg: ca 45 minutit + liha marineerimiseks vajalik aeg
1 suurem seafilee (ca 500 g)
2-3 sl võid
2 sl mett
2 sl sojakastet
2-3 küüslauku, purustatuna
Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Ahjujuurikad:
2 porgandit, tükeldatuna
2 pastinaaki, tükeldatuna
Oliiviõli
Tüümiani
Veidi mett
Soola ja pipart
Puhasta liha kelmetest. Aseta pannile või, mesi, sojakaste ja küüslauk ning kuumuta, kuni või on sulanud ja segu ühtlane. Patsuta seafilee majapidamispaberiga kuivemaks ning aseta siis saadud kastme sisse. Jäta 1-2 tunniks marinaadi sisse. Kuumuta siis pannil veidi õli, tõsta seafilee marinaadist välja, patsuta majapidamispaberiga veidi kuivemaks ja pruunista pannil õli sees igast küljest. Tõsta ahju ja küpseta 180 kraadi juures ca 15-20 minutit. Samal ajal kui filee on ahjus, kuumuta järelejäänud kaste. Tõsta liha ahjust ja jäta umbes 10-15 minutiks ootama, enne kui liha lahti lõikad. Serveerides nirista lihale veel täiendavat kastet. Võid kastme sisse ka koort või kuuma puljongit segada.
Ahjuköögiviljade jaoks sega tükeldatud köögiviljad oliiviõli, mee, hakitud tüümiani, soola ja pipraga. Tõsta ahjuplaadile ning rösti 180-200 kraadises ahjus ca 30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad küpsed ja kuldsed. 



Postitus sündis koostöös Stockmann Delikatessiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.