korralikule toorjuustukoogi välimusele ei ole seda mitte. Tegemist on leotatud
India pähklitest tehtud väga maitsva kreemiga, mida tõepoolest ei pea üldse
küpsetama, vaid mis taheneb jahutamise abil. Katteks sobib kasutada hooajalisi
suvemarju. Lisaks 100% taimsele olemusele on tegemist ka kõikide reeglite järgi eeskujuliku toortoitumise loogikaga sobiva toorkoogiga.
Peale koogi järeleproovimist sai sellest kohe meie üks uusi lemmikuid. India pähkli kreem koos hapuka marjakattega on tõeliselt hõrk kooslus ja peaks vaigistama ka kõik need, kes tervislike kookide osas jätkuvalt skeptilised on. Ja millal siis veel oma toidulaud tervislikumaks ja värskemaks sättida, kui suure suve ajal, mil marjad värsked ja mahlased ning vitamiinidest pungil. Nii et tasub ahi vahepeal suvepuhkusele saata küll!
aeg
koogipõhi:
vanilliekstrakti
kuni üle öö vette.
massiks. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa veidike vett. Segu peaks näppude
vahel surudes kokku hakkama. Vooderda ca 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm
küpsetuspaberiga ja suru koogipõhi tihedalt koogivormi põhjale.
kuivemaks. Tõsta kõik vale-toorjuustukreemi komponendid purustajasse või
blenderisse ja töötle ühtlaseks kreemjaks massiks. Mida võimsam on purustaja,
seda kreemisema ja ühtlasema tulemuse saad. Kalla pähklikreem koogipõhjale ja
tasanda ühtlaseks. Tõsta sügavkülma. Tõsta kook ca 15-20 minutit enne
serveerimist toasooja.
suhkru ja laimimahlaga ühtlaseks ja laota koogile või paku juurde kastmena.
NB! See kogus on pigem väiksele ümmargusele koogivormile (max 20 cm läbimõõduga). Kui soovid suuremat kooki, siis kahekordista koguseid.
See retsept ning lisaks veel kolm toorkookide ja -pirukate retsepti ilmus juulikuises ajakirjas Oma Maitse. Natuke pikemalt sai sinna ka kirja pandud toorkookide valmistamise kohta soovitusi ja nippe. Seega, kel huvi rohkem, saab lisainfot otsida värskest Oma Maitse ajakirjast.
Retsept ilmus 2017. aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.
Vasta