Grillitud suvikõrvitsa ja fetajuustu salat mündivinegretiga ja piiniaseemnetega

Esileht / Määramata / Grillitud suvikõrvitsa ja fetajuustu salat mündivinegretiga ja piiniaseemnetega

Suvikõrvitsal on suve nägu ja nimi. Enda peenrale istutatud suvikõrvitsad koguvad veel rammu, aga poodidesse on jõudnud värske olemisega mõnusalt mahedad viljad, millest on raske mööda jalutada. Suvine õrna ihuga suvikõrvits on mahlane ja hõrgu maitsega vili. Suvikõrvitsat sobib hästi erinevatesse salatitesse sättida ja eriti mahlane ning maitsev jääb suvikõrvits siis, kui ta kiirelt läbi grillida. Siis ei olegi palju muud vaja ja lisaks sobib sättida soolakat fetajuustu ning kergelt röstitud piiniaseemneid. Kastmeks sobib magushapukas ja pisut õhetav mündikaste.

Selline salat sobib nii omaette kergeks roaks kui ka lihasema kraami juurde kõrvalroaks. Kui salatit eraldi roana serveerida, võib sinna peale rebida veel õhulist prosciutto-singi pitsi. Nii saab toitva ja väga maitsva salati. Ka keedetud noored väikesed kartulid sobituvad sinna kooslusesse suurepäraselt, seega igaüks saab endale sobivaid arendusi veel täiendavalt lisada.


Grillitud suvikõrvitsa ja fetajuustu salat mündivinegreti ja piiniseemnetega
4-6-le
100 g rukola salatit
2 keskmise suurusega suvikõrvitsat, õhukeste ribadena
200 g fetajuustu
50 g piiniaseemneid
Oliiviõli
Soola ja pipart


Mündivinegrett:
Poole sidruni mahl
2 tl rafineerimata roosuhkrut
1 küüslauguküüs, tükeldatuna
4-5 sl oliiviõli
Väike peotäis värsket münti
Näpuotsatäis soola
Värskelt jahvatatud musata pipart

Tõmba kartulikoorimisnoaga suvikõrvitsast õhukesed ribad. Piserda neid oliiviõliga ning soola pipraga ning grilli kiirelt kuumal grillil.
Rösti piiniaseemned kuumal pannil kergelt pruuniks.
Vinegrettkastme jaoks töötle kõik koostisosad purustajas või blenderis ühtlaseks. Kontrolli maitseid ja vajadusel lisa haput-magusat-soolast.
Laota salatitaldrikule värsket rukolat. Laota sinna peale grillitud suvikõrvitsaribad, sinna peale laota tükeldatud fetajuust ja piiniaseemned. Nirista peale mündivinegrett. Jahvata peale musta pipart.


Postitus sündi koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.