Kesksuvine aeg on täieõiguslik jäätiseaeg. Kapis on alati väike valik erinevaid jäätiseid, sest maakodus laste seltskondi võõrustades on see parim auhind mille eest iganes. Olgu see siis toa kordategemine või marjakorjamisel abistamine. Ja loomulikult on parim isetehtud jäätis.
Lihtsuse ja valmistamise kiiruse tõttu (külmetamiseks vajaminevat aega mitte arvestades) on jäätisetegu üks perenaisesõbralikumaid toite. Aega kulub täpselt niipalju, et vahukoor vahustada, segu kokku segada ja sügavkülmutamiseks sobivasse karpi kallata. Järgmisel päeval on jäätis juba igati kasutamis- ja tarbimisvalmis.
Seekord sai katsetatud laste suureks lemmikuks saanud Monbana šokolaadijoogi pulbrit, mis annab jäätisele mõnusalt täidlase maitse. Lastele (ja mitte ainult lastele) meeldis väga,
6-7 dl 35%-list koort
300 g magusat kondenspiima
3 sl Monbana šokolaadijoogi pulbrit SIIT valikust (mina kasutasin eekord sarapuupähklimaitselist varianti, aga väga mõnus jääb ka teiste Monbana pulbritega)
Soovi korral veidi laimimahla või hapukamat/mõrkjamat likööri
Vahusta vahukoor koos kondenspiima ja šokolaadijoogipulbriga kreemjaks vahuks. Vahukoor võiks jääda pigem pehme kui ülevahustatud. Soovi korral lisa kas laimiamahla või kui valmistad jäätise täiskasvananutele, siis võid lisada veidi ka hapukamat või mõrkjamat likööri, et magusat maitset veidi tasakaalustada. Kalla jäätis plastist karbi sisse ja aseta sügavkülma.
Tõsta jäätis veidi aega enne serveerimist toatemperatuurile, et ta pehmemaks muutuks. Iseloomulikult kodustele jäätistele on see jäätis otse sügavkülmast võttes veidi liiga kõva kohe pallikeste tõmbamiseks. Kui kodus on olemas jäätiselusikas, siis kasta see kuuma vette ja tõmba jäätiselusikaga veidi pehmenenud jäätisest pallikesed. Serveeri koos meelepäraste lisanditega.
Postitus sündis koostöös KAFO-ga.
Vasta