Piemonte paprikad ehk tomati, küüslaugu ja anšoovisega täidetud paprikad

Esileht / Määramata / Piemonte paprikad ehk tomati, küüslaugu ja anšoovisega täidetud paprikad
Tõeliselt lihtne ja samas muljetavaldavat maitsekooslust
moodustav toit, mille peamine eeldus on kesksuviselt maitsetihedad ja
päikeseküpsed paprikad ja tomatid. Kui algained hooajaküpsed, on pea olematu
vaevaga võimalik valmistada tõeliselt hõrk roog.
Paprikaid, pooleks lõigatuna ning seemetest puhastatuna
Väiksemaid tomateid
Küüslauku
Oliiviõli
Mõned anšoovisefileed
Soola ja värkselt jahvatatud musta pipart
Basiilikut
Keera esmalt ahi 200 kraadi peale. Kalla tomatitele peale
keev vesi ning lase veidi aega seista. Siis eemalda tomatitelt koor. Küüslauk
koori ja lõika õhukesteks viiludeks. Anšoovisefileed võid veidi väiksemaks
hakkida või peenemateks viiludeks lõigata.
Aseta paprika kausikujuliselt ahjuvormi, igasse
paprikapoolikusse aseta mõned küüslaugud, mõned ribad anžoovist, sinna peale
aseta tomat, rebi juurde veel mõned basiilikuribad. Maitsesta soola ja pipraga,
kusjuures soolaga ole ettevaatlik, sest anšoovis on üsna soolane.

Nirista peale ohtralt oliiviõli. Aseta paprikad ahju umbes
15 minutiks. Soovi korral võib küpsemise lõpus ahjus grillelemendi all veidi
tumedamat jumet ka paprikatele tekitada. Samamoodi võib paprikaid valmistada ka
grillil. Serveeri kas soojalt või külmalt. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.