Šokolaadi-avokaadokreem väikese mündiga

Esileht / Määramata / Šokolaadi-avokaadokreem väikese mündiga

Hmm, viimasel ajal on avokaadopostituste osakaal juba muljetavaldavaks muutunud. Mida teha, kui hing ihkab rohelist, aga siinne kevad pakub jätkuvalt lund ja pakast.
Avokaadost olen pajatanud üsna põhjalikult eelnevates avokaadopostitustes. Tegemist on kindlalt ühe superviljaga, mis aitab paljude hädade vastu ja ennetamiseks. Kõige rohkem tuuakse välja avokaados leiduvaid häid rasvu, mis aitavad halba kolesterooli kontrolli alla saada. Ning isegi kui tervislikkuse koefitsent välja arvata, on avokaado üks lõpmata maitsev ja vahva vili.

Sellelaadne magusroog oli mul oma “things-to-do” retseptide kausta juba tükk aega tagasi ootele sätitud. Tõuke ärategemiseks andis aga armas sõber T, kes eelmise avokaado-mooniseemne koogi juures mainis avokaado-šokolaadi vahtu. Kuna kõik vajalikud koostisosad olid ilusti kodus olemas, siis sai see kooslus kiirelt järele proovitud. Tegemise käigus muundus algne retpsept üsna improvisatsiooniliseks katsetuseks, mis lõppkokkuvõttes ka võetud riski õigustas. Tuli välja ja maitses hästi 🙂 Suure tõenäosusega on kõigi poolt, kellele seda magusrooga pakute, üllatusreaktsioon kindel. Avokaado koos šokolaadiga ei ole just kõige igapäevasem kooslus.
Vaja on selle magustoidu jaoks hästi küpseid avokaadosid, siis tuleb toit hästi kreemjas ja mõnus. Mündimaitse lisamise võib igaüks ise otsustada s.t. et vabalt võib ka ilma selleta teha.

2 hästi küpset avokaadot, koorituna ja tükeldatuna
veidi laimi-või sidrunimahla
200-300 g kakao-kondenspiima (vastavalt, kui magusat tulemust keegi soovib)
2 sl kakaod
100 g tumedat šokolaadi, sulatatuna
paar tilka mündisessentsi
seveerimiseks värskeid marju
Püreesta avokaado, sega laimiamahla ja kondenspiimaga. Lisa kakao ning sulatatud šokolaad ja mündiessents. Sega läbi, kalla magustoidu kaussi või -pokaali ning lase jahedas taheneda. Serveerimisel lisa värskeid marju ja suvisel ajal kindlasti ka värskeid mündilehti.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.