Üle mitme aasta tegin keedetud vanaema stiilis maasikamoosi sügavkülmutatud toormoosile vahelduseks. Keetsin moosisuhkruga, siis sai suhkrut täpselt soovi järgi panna ja moos kalgendus ka ilusti. Mõnusalt helepunane värvus jäi ka. Ja oi kui hästi maitses maasikamoosi vaht (lapsest saati olen moosivahtu tõeliseks delikatessiks pidanud).
Pisipojale meeldis ka väga. Sõi kohe mitu taldrikutäit pannkooke maasikamoosiga.
Moosi jaoks läks vaja:
2 kg maasikaid
1 kg moosisuhkrut
1 sidruni mahl (soovi korral)
vaniljesuhkrut või 1 vaniljekaunast kraabitud seemned (soovi korral)
Puhasta maasikad. Kalla maasikatele suhkur ja sidrunimahl ning lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel ca 15 minutit. Riisu vaht ja pane moos steriliseeritud purkidesse. Kaaneta.
Purke on kõige lihtsam steriliseerida kuumas ahjus – keera ahju kuumus 100 kraadi peale ning pane purgid ja kaaned umbes pooleks tunniks kuuma ahju.
Vasta