Grillitud aedviljadega salat

Esileht / Määramata / Grillitud aedviljadega salat

Sel hooajal on mulle eriti meeldima hakanud kergelt ahjus või grillil eelnevalt töödeldud aedviljadega salatid. Suvikõrvits, mida on kergelt oliiviõli ja meresoolaga piserdatud ning korraks kuumalt grillilt või ahjust läbi käinud, maitseb imeliselt. Sama peediga. Või siis ka pommuga, paprikaga, maasikatega jne.

Metoodika on lihtne – lõika aedviljast parajad viilud (väga mõnusad jäävad näiteks kartulikoorimisnoaga tõmmatud viilud), aseta fooliumpannile või ahjuplaadile, piserda peale oliiviõli ja soola ning aseta kas grillile või 200 kraadisesse ahju. Küpseta seni, kuni aedviljad on parajalt pehmed. Pommu piserda enne küpsetamist/grillimist soolaga, lase 20 minutit seista, siis kuivata majapidamispaberiga ning peale seda piserda peale õli ning siis ahju/grillile.

Peedile lisasin veel tüümiani ja veidi balsamicot ja pistsin ahju toorena, õhukesteks viiludeks tehtuna oliiviõliga piserdatult

Pildil olevasse salatisse läks esmalt roheline salatipadi, rohelised ja punased basiilikulehed, siis grillitud/küpsetatud suvikõrvits ja ahjus küpsetatud peet ning kõige peale röstitud päevalilleseemned.

Salatikaste sai valmis segatud oliiviõlist, sidrunimahlast, meest, soolast.

See kõik kokku moodustab mõnusa baasi, kust saab alati edasi arendada erinevate lisanditega nagu näiteks:

– Grillitud halloumi juust
– fetajuust või mozzarella juust

– päikesekuivatatud tomat

– oliivid

– parmesani viilud

– õrnsoola lõhe
– kilu või anšoovis
– toorsuitsusingi viilud

– eelmise päeva ülejäänud praest lõigatud õhukesed lihaviilud

– röstitud seemned-pähklid

– jne

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.