Rabarberi toorjuustu tort

Esileht / Määramata / Rabarberi toorjuustu tort

Tõeliselt hea hapukas tort neile, kes läägemagusaid kooke ei armasta. Kahjuks ei mäleta enam seda, kust inspiratsiooni selle koogi tegemiseks sain, kasutusel on paberile kribatud retsept, mida olen tegemise käigus ka veidi mugandanud. Igal juhul tasub kindlasti järeleproovimist.


Tegevuskäik siis järgmine: vooderda lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Mina panin ainult põhjale, külgedele ei hakanud toppima. Purusta ca 150-200 grammi Digestive küpsiseid ja sega need poole paki võiga. Suru vormi põhja.
Täidise tegemist alusta sellest, et lõika umbes pool kilo rabarbereid tükkideks ja keeda ca poole klaasi suhkruga koos umbes 15 minutit. Mina riivisin sisse veel ingverit ka. No lihtsalt meeldib mulle ingver 🙂
Võta 2 pk toorjuustu (parim on Farmi toorjuust, nii puhas ja kreemine maitse) ja üks toru vaniljekohupiima. Sega need omavahel ja lisa 3-4 muna. Sinna sisse siis see eelnevalt valmis keedetud rabarberimoos ja igaks juhuks pane ka 1-2 spl tärklist. Sega kõik kokku ja vala põhjale. Siis kogu kupatus ahju ja küpseta 160 kraadi juures. Läheb päris pikalt, mul oli ahjus 1 tund ja 20 minutit. Peaks lööma külgedelt vormi küljest lahti.
Kui kook on jahtunud, siis võib üle kallata sulatatud shokolaadiga. Parim peaks vist olema valge shokolaad (mul on ettekujutus, et suhteliselt vähemagus täidis sobib hästi imalmagusa pealmise kihiga), aga kuna seda kodus ei olnud, siis sai seekord tavalise piimashokolaadiga asi ära aetud. Ja kui kodus leidub maasikaid, siis kaunista nendega.
Maitses tõesti uskumatult hästi!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.