Uulitsa käsitöömajoneesid on tõelised maitseüllatajad oma puhta selge maitse ja kreemise konsistentsi tõttu. Väga mõnusad lisandid paljudele toitudele. Kui basiiliku ürdina ja seega ka basiilikumajoneesi kasutamine ehk ei tekita väga palju küsimusi, siis trühvlimajoneesi puhul võiks ehk välja tuua, milliste maitsetega trühvel edukalt flirtida suudab.

Kuumsuitsuforelli ja trühvli- või basiilikumajoneesiga leivad. No lihtsalt nii head!

Esmalt võib kindlasti nimetada juustud. Trühvlimaitse sobitub ideaalselt juustuga, seega juustuga, eriti just sulanud juustuga võib trühvlimaitset ilusti kombineerida. Ka munatoitudega sobib trühvel väga hästi, seega proovi näiteks omletile, munapudrule või ka täidetud munale trühvlimajoneesi lisada. Väga mõnusa koosluse moodustab trühvel kartuliga. Sega trühvlimajoneesi näiteks kartulipudru sisse ja midagi mõnusamat on raske ette kujutada. Ka meie must rukkileib ja trühvel võivad ilusaid kooslusi moodustada, seega võid vahel värskele leivaviilule trühvlimajoneesi ja soovi korral ka keedetud muna sättida. Luban, et pettuma ei pea.

Juustu ja majoneesi seguga üleküpsetatud tortillad sobivad nii suupistelauale kui ka niisama krõbistamiseks

Järgnevalt on toodud kolm hästi lihtsat ideed, kuidas saab Uulitsa majoneesidel särada lasta. Lihtsa vaevaga valmivad maitsvad kooslused on sageli päeva päästjaks kas siis argiõhtu tühja kõhu muret lahendades või ka külalisi oodates ja menüüd planeerides.

Mundris kartul ja trühvlimajonees on supermaitsev kombo!

Võileivad suitsuforelli-trühvlimajoneesi ja vutimunadega

Need on ühest küljest lihtsad ja rustikaalsed võileivad, mis samas maitsevad kokku üsna luksuslikult. Võileivakatte jaoks vajad lihtsalt hea kvaliteediga suitsuforelli või -lõhet, mida trühvli- või basiilikumajoneesiga segades saad tulemuseks parajalt kreemise leivakatte. Rukkileivaga lihtsalt võrratu kooslus.

Võileivad suitsuforelli-trühvlimajoneesi ja vutimunadega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 4 viilu rukkileiba
  • 200 g kuumsuitsuforelli väiksemaks rebituna
  • 4 sl Uulitsa trühvli- või basiilikumajoneesi
  • Keedetud vuti- või kanamune
  • Värkset tilli
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart
  • Soovi korral veidi kalamarja

Valmistamine

  • Alusta vutimunade keetmisest. Selleks kuumuta kastrulis vesi keemiseni ja tõsta keevasse vette vutimunad. Keeda 2 minutit 40 sekundit. Võid kasutada selleks taimerit. Tõsta keevast vees välja ja jahuta kiirelt külma vee all. Koori ja poolita.
  • Töötle suitsuforell väiksemateks tükkideks ja sega majoneesiga. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Tõsta rukkleivaviilule. Säti sinna peale poolitatud vutimunad. Soovi korral ja pidulikumal puhul lisa ka lusikatäis kalamarja. Viimistle värskelt hakitud tilli ja paari keeru värskelt jahvatatud musta pipraga.

Trühvlimaitselsed juustukattega tortillasektorid

Lihtsad ja alati toimivad krõbedad juustusaiad sobivad nii niisama ampsamiseks või ka suupistelauale sättimiseks. Vaeva nõuavad minimaalselt, aga tulemus on alati toimiv, sest kes ei armastaks ahjus sulanud juustu ja krõbeda saialise kooslust. Eriti kui sinna juustule on lisatud kas trühvli- või basiilikumajoneesi. Võimatu vastu panna!

Trühvlimaitselsed juustukattega tortillasektorid

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 1

Koostisosad

  • 4 tortillat
  • 200 g Forte vm parmesanilaadset juustu riivituna
  • 100 g Uulitsa trühvlimajoneesi võid kasutada ka basiilikumajoneesi
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • Värsket hakitud murulauku
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

  • Sega riivitud juust majoneesiga ja hakitud küüslauguga. Määri segu õhukesele lavašile ja tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde. Küpseta kümmekond minutit kuni juustukate on sulanud ja kuldne. Tõsta ahjust ja lõika sektoriteks. Puista peale hakitud murulauku ja jahvata peale mõned keerud musta pipart. Võid majoneesi veel tortillasektorite juurde serveerida.

Mundris kartulid trühvlimajoneesi või trühvlimaitselise forellitäidisega

Mundris kartulid on alati toimiv idee, kui ei ole mahti keerulisemate ja aeganõudvamate toitudega jändama. Tõstad pestud ja kergelt õli sees püherdatud kartulid ahju, vahepeal tegeled muude toimetustega ja kartulid küpsetavad end piltlikult ise ahjus valmis. Küpsenud kartuleid võib süüa lihtsalt kas siis trühvli- või basiilikumajoneesiga, aga soovi korral võib majoneesi kas näiteks suitsulõhe, suitsukana, singi või juustuga lisada ja sellega mundris kartulitele maitselisa anda.

Mundris kartulid trühvlimajoneesi või trühvlimaitselise forellitäidisega

Aeg kokku 1 hour
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 suuremat või 8 keskmise suurusega kartulit
  • 4 sl Uulitsa trühvli- või basiilikumajoneesi
  • Soovi korral suitsulõhet või muud lisandit
  • Värsket hakitud tilli või murulauku
  • Õli
  • Soola

Valmistamine

  • Pese kartulid hoolega puhtaks ja vajadusel eemalda „silmad“. Kalla taldrikule veidi õli ja veereta kartuleid õlis. Võid kartuleid ka õliste käte vahel veeretada. Puista peale veidi soola ja tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde 45-60 minutiks sõltuvalt kartuli suurusest. Küpsust võid kontrollid samamoodi nagu keedetud kartulite puhul noaga. Kui kartul on pehme, tõsta ta ahjust välja. Jahuta veidi ja lõika siis kartulisse ristlõige ning suru sisu veidi välja. Säti lõike sisse kas majoneesi või siis majoneesiga segatud suitsulõhet. Puista peale värsket hakitud tilli või murulauku.

Hea uudis on see, et Uulits käsitöömajoneesid on tänasest alates saadaval Stockmani Hulludel Päevadel ja loomulikult väga hea hinnaga.

Muidu leiad aga Uulits majoneesid järgmistest poodidest: Kaubamaja Toidumaailm, Viimsi Delice, Meathouse Tartu & Tallinn, Viimsi, Merimetsa, Järve, Kolde, Arsenali, Kakumäe ja Kadaka Selverid

Postitus sündis koostöös Uulits Kodugurmeega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.