Koreapärased BBQ-maitselise lihatäidisega gyozad lausa küsivad vürtsika kastme järele ja mis saab olla loogilisem lisand sinna juurde kui Korea köögi superstraarist valmistatud kimchi kaste. Kimchi ei ole mitte ainult mõnus vürtsikas kaaslane sinu toitudele, vaid toetab ka sinu häid soolebaktereid, sest fermenteeritud toit on tõhus abiline heade bakterite poputamiseks. Kimchile lisatud vürtsikas tšillipasta aitab jälle viiruste hooajal paremini toime tulla, sest tšillil on muuhulgas ka immuunsust toetav toime. Selle kastme puhul on vaja lihtsalt kimchi koos majoneesi ja tibakese suhkruga parajalt tükiliseks kastmeks purustada ja mõnus kaaslane sinu gyozadele ongi valmis.

Viči pelmeenid ja gyozad on tõeline mugavustoit, sest tänu paberõhukesele tainale valmivad nad kiirelt ehk siis vaid loetud minutitega on nad kas keetes, aurutades või potikleepsu meetodil valmistades valmis. Koreapärased gyozad valmivad potikleepsu meetodil.

Koreapärased gyozad kimchi kastmega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1 pakk ehk 300 g Viči koreapäraseid BBQ-maitselise lihaga gyozasid
  • 150 g kimchid
  • 100 g majoneesi
  • Veidi suhkrut
  • Õli praadimiseks
  • Seesamiseemneid
  • Hakitud rohelist sibulat

Valmistamine

  • Valmista esmalt kaste. Selleks tõsta kimchi ja majonees köögikombaini või purustajasse. Töötle “pulse” režiimi kasutades peenemaks, kuid ära päris püreeks tee. Kaste võiks jääda veidi tükiline. Lisa maitse järgi veidi suhkrut.
  • Gyozade valmistamiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi õli. Tõsta sügavkülmutatud gyozad lameda küljega pannile õli sisse ja prae, kuni külg on kuldne. Kalla nüüd pannile ca 40 ml vett, kata pann kaanega ja auruta niimoodi mõned minutid.
  • Tõsta gyozad taldrikule, puista peale seesamiseemneid ja rohelist sibulat ning serveerides paku juurde kimchi kastet.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.