Ahjupeedi-kitsejuustu salat

Esileht / Määramata / Ahjupeedi-kitsejuustu salat

Järjekordselt pean tunnistama, et tegemist on ühe lemmiktoiduga. Salatis olevad maitsed sobivad suurepäraselt kokku ja lisaks näeb kogu kausitäis värviline ja isuäratav välja.


Salati teen suurde kaussi kihiti, kogused on kõik umbkaudsed ning igal juhul on õnnestumine garanteeritud..
Esimese asjana pane marineerima punane sibul. Viiluta ära 2-3 punast või šalottsibulat ja kalla peale oliiviõli ca 3 osa, balsamicot ca 1 osa, teelusikatäis vedelat mett + sool ja pipar. Jäta seisma.
Salatipõhi rebi kokku tavalisest rohelisest salatist, jääsalatist või ka rucola, tammelehe vms roheline kraamist nii, et kogu kausi põhi oleks rikkalikult kaetud. Pildil olevasse salatisse läks rooma salati, rucola ja lollo-rosso segu.
Sinna peale pane ahjupeet. Ahjupeedi tegemise õpetuse leiad SIIT peedipiruka valmistamisõpetuse juurest. Ühe korraliku kausitäie salati jaoks pane ahju 3-4 peeti.


Peedi peale laota eelnevalt marineeritud sibul. Kalla sibula marinaad kastmeks.
Siis tuleb kitsejuust või ka fetajuust. Igal juhul annab parima tulemuse tugevamaitseline juust, kuna muud komponendid on leebed. Olen kasutanud ka suluguni juustu ja oli täitsa ok.

Ja kõige peale riputa röstitud kõrvitsaseemneid (valmis kujul on neid Tln kaubamaja pähklite kaaluosakonnas, röstimata kujul leiab vist suurematest poodidest)
Kihtide vahele võib tegemise käigus veidi soola-pipart ka panna, aga üldiselt peaks marinaad-kaste maitset piisavalt andma.
Viimistlesin salatit veel oliiviõliga ja balsamikreemiga piserdades.
Väga maitsev oli 😉

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.