Mango toorjuustu tort

Esileht / Määramata / Mango toorjuustu tort

Selle suurepärase koogini jõudmine oli üsna möödapääsmatu, kuna erinevait toidublogisid ja -foorumeid mööda kolades hakkas mantrana korduma East Endi mangopüree nimetus. Eelpool mainitud algaine kohta käiv kiidulaul sedavõrd muljetavaldav, et uudishimu sai minust võitu ja üsna pea tassisin Piprapoest võidukalt koju paar purgitäit East Endi mangopüreed.


Torti tehes otsustasin kasutada toorjuustu (tegelikult hakkab mulle tunduma, et olen toorjuustust sõltuvusse sattunud, kõik koogid ja tordid kipuvad viimasel ajal nimetet ainet sisaldama, aga see selleks). Päris näpuga üheski retseptis järge ei ajanud, seega täpset viidet idee allikale ei oskagi anda. Pigem summeerisin nähtud retseptid oma peas ja tulemuseks sai selliste koostisainetega kook:
Põhi: 200 gr Digestive küpsiseid + 50 grammi sulavõid
Täidis: 1 purk East Endi mangopüreed, 300 grammi toorjuustu (Farmi), 2 laimi mahl, 100 ml suhkrut, 2 spl želatiini, 200 gr vahukoort.
Tegevuskäik: purusta küpsised köögikombainis, sega 50 gr sulavõiga. Pane lahtikäiv koogivormi põhjale küpsetuspaber ning vajuta segu põhjale.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga vahule. Želatiin pane 10-ks minutiks veega paisuma ja sulata siis nõrgal kuumusel, kuni kõik tükid on lahustunud. Sega toorjuust vahukoore sisse, lisa mangopüree ja laimimahl. Võta paar lusikatäit täidist ja sega sulanud želatiini sisse ning kalla siis see täidise sisse. Sega hästi hoolega kõik läbi ja kalla põhjale. Lase üleöö seista.
Enne lauale andmist tõmba noaga ääred lahti, eemalda vormi küljed ja libista kook ettevaatlikult koogialusele.
Järgmisel korral proovin põhja ja täidise vahele panna veel kihi tumedat šokolaadi 🙂

Igaks juhuks lisan ka pildi sellest, milline peaks välja nägema õige mangopüree.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.