Osso Buco

Esileht / Määramata / Osso Buco

Osso Buco on jällegi selline roog, mille erinevaid variatsioone leiab lõputult.
Olles katsetanud nii mõnegi erineva retseptiga, jäin truuks oma lemmikraamatust pärit variandile. Sellesse varianti ei lähe veini, mis on väga sageli Osso Buco puhul kohustuslik. Roog ise on päritolult Itaaliast Lombardia maakonnast pärit.


Oma lemmivariandi puhul läheb mul valmistamiseks vaja ca 1 kg kondiga vasikatükki (mina ostan Stockmannist, seal on olemas spetsiaalne Osso Buco nimeline lihatükk), 1 dl oliiviõli, 1 porru (ainult valge osa), 3 keskmise suurusega porgandit, 2 sellerivart, 2 oksa värsket rosmariini, 2 värske salvei lehte, 1 sidruni riivitud koor, 1 tassitäis tomatikastet (mitte seda maitsetut, vaid koos küüslaugu ja maitseaitega keedetut), 1 tassitäis loomaliha puljongit, soola, pipart, jahu.
Tegevuskäik on järgmine: soojenda ahi 180 kraadi peale. Kuumuta pliidil keskmisel kuumusel kaanega potis pool õlikogusest ning pane õli sisse hakitud seller, porgand, porru, rosmariin ning salvei ning prae neid õlis seni, kuni juurikad on kergelt pruunistunud ca 15 minutit. Riivi peale sidrunikoor, lisa tomatikaste ja puljong.
Vahepeal võta liha, maitsesta üsna rikkalikult soola ja pipraga, veereta jahus. Kuumuta pannil teine pool õlist, kuumuta see kesmisel või veidi kõrgemal kuumusel ning pruunista liha mõlemalt poolt (ca 5 minutit mõlemalt poolt). Pane liha ahjupotti, vala peale juurviljasegu, aseta kaas peale ning pane ahju ca 2 tunniks. Mina küpsetan ca 180-200 kraadises ahjus.
Lõpptulemus jääb mõnusalt pehmeks küpsenud liha, mis kukub kontidelt ning eriti hõrk on toruluu sees olev üdi 🙂
Serveerida soovitatakse seda risottoga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.