Roheline kanakarri

Esileht / Määramata / Roheline kanakarri

Rohelise karriga kana retsepti leidsin sellisest toredast blogist ja kõnealune toit jäi kohe silma. Koostisosasid vaadates tundus, et lõpptulemus võib olla üsna paljulubav. Ja retsepti päritolu otse Taist lisas kõvasti usalduskrediiti.
Endalegi üllatuseks lasin peast läbi kodus olevad koostisained ning – dadaaa! – kõik vajalikud ained olidki olemas. Seega ei vaevanud enam oma pead, mida õhtuks külmkapis ootavast kanafileest teha, vaid köök sai üsna pea vürtsiste taipäraste aroomidega täidetud. Roheline karri on olnud üheks lemmikuks juba mõnda aega ja kes seni veel proovinud ei ole, siis soovitav katsetada. Väga mõnusa maitsebuketiga kooslus! Vaheapeal ei olnud seda Eestist üldse saada, nüüd on Santa Maria variant suuremates poodides olemas.


Vaja läheb selle toidu jaoks:
1 porru, eelistatult valge osa, roheline jääb puine
400 grammi kanafileed
1-3 spl rohelist karripastat (minul oli Santa Maria oma ning seda kulus veidi rohkem kui algses retseptis, panin kolm korralikku lusikatäit, et maiste välja tuleks)
400-500 ml kookospiima (algselt oli 400 + 100 ml vett, aga kuna mul oli kapis 500 ml kookospiim, siis panin selle kõik kastmesse ära ja vett ei lisanudki)
200 grammi värskeid (külmutatud) herneid
200 grammi värskeid (külmutatud) rohelisi ube
1 spl fariini- või palmisuhkrut
laimimahla
1 spl kalakastet
Kuumuta pannil õli, lisa sinna tükeldatud porru ja veidi aja pärast tükeldatud kanafilee. Pruunista kana.
Tõsta pannilt ära ning pane pannile 4-5 spl kookospiima ja sinna sisse lahusta roheline karri. Kuumuta mõned minutid. Lisa ülejäänud kookospiim, laimimahl, suhkur, kalakaste, (vesi) ning lase ca 5 minutit podiseda. Siis lisa eelnevalt läbi praetud kana ja porru, kuumuta 5 minutit. Lõpuks herned ja oad ja veel 5 minutit.
Meie sõime seda aurutatud basmati riisiga ja väga maitsev oli. Oleks kodus olnud värsket koriandrit, oleks seda ka peale saputanud.
Roheline karri on selline toiduaine, mis toidu välimust küll liialt ei kaunista (roheline plöga,teatavasti ei ole kõige apetiitsem kategooria), kuid, nagu sageli juhtub, on toidu välimus pöördvõrdeline tema maitsega.
Ja kindlasti teeme veel 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.