Vahuveini toorjuustu kook

Esileht / Määramata / Vahuveini toorjuustu kook


Leidsin selle retsepti Tordiraamatut lehitsedes ja vahuveiniga toorjuustu kooslus tundus intrigeeriv. Kuna tulemas oli sõbrapäev, siis sai just selle retsepti kasuks otsustatud (vahuvein kuulub ju ikka sõbrapäeva juurde), lisaks sai siis tähtpäevale vastavalt kook ka punaste südametega kaunistused. Ja kuna kaasasin koogi kaunistamise juurde ka lapsed, siis oli vaja loomulikult kaunistada ikka kogu südamest (ise oleks südametega piirdunud, nüüd said veel ristikheinalehed ka lisaks 🙂 )


Tordipõhja tegemise jaoks läheb vaja 200 grammi Digestive küpsiseid, mis tuleks köögikombainis purustada ja segada 50 grammi sulatatud võiga. Põhja puru tuleks suruda siis lahtikäivasse vormi, millele põhjale pandud küpsetuspaber.
Täidise jaoks on vaja 3 muna, 1 dl vahuveini (seekord tegin Proseccoga), 300 grammi toorjuustu (algne retsept oli mascarpone juustuga), 1 dl suhkrut, vaniljesuhkrut, 5 grammi (ca 2 spl) želatiini.
Vahusta munakollased, suhkur ja vahuvein kuumaveevannis, kuni segu muutub kohevaks ja kreemjaks vahuks. Samal ajal pane želatiin külma vette likku ja 10 minuti pärast sulata nõrgal kuumusel kuni tükid on kadunud.
Sega toorjuust munasegu hulka, pane mõned lusikatäied täidist želatiini sisse, sega ja kalla siis saadud mass munasegu hulka ja sega kõik kokku.
Vala segu vormi ja lase tarretuda (minul seisis üleöö). Kui kook on tarretunud, tõmba noaga ääred vormi küljest lahti ning eemalda vormi küljed. Libista ettevaatlikult kook alusele.
Kaunistused tegime martsipanimassist, millest sai piparkoogivormidega lõigatud südamed ja ristikheina lehed.
Koogi juurde tegin maasikatest, kiivist ja mangost salsa s.t. hakkisin puuviljad peeneks ning segasin sidrunimahla, vaniljesuhkru ja vahtrasiirupiga.
Väga hõrgu maitsega kook sai!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.