Juustukoogid on klass omaette. Kergelt soolaka alatooniga rikkalik toorjuust muudab koogid nii hõrguks ning teisalt lausa nõuab üks korralik juustukook endale seltsiliseks head marjast värsket lisandit. Kooslus on taevalik!
Retsepti idee pärineb Nami-nami retseptikogust ja silma jäi esmalt oma lihtsuse ning teisalt seetõttu, et koogi põhja juurest kasutatud ingver tundus põnev lisanüanss, et ära proovida.
Hästi lihtne valmistuskäik, tulemus samas jälle selline, et esimese suutäie peale kostusid koheselt sööjatelt kiidusõnad.
Väikeste mugandustega sai retsept selline:
200 gr Digestive küpsiseid
1 tl ingveripulbrit
50 gr sulavõid
Täidis:
4 pk ehk 600 grammi Farmi toorjuustu
2 dl suhkrut
1 tlvanillisuhkrut
1 sidrun
4 muna
Purusta küpsised köögikombainis, maitsesta ingveriga. Lisa sulatatud või.
Suru küpsisesegu Ø 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.
Toorjuustule lisa suhkur, vanillisuhkus ja sidrunimahl ning -koor. Lisa ükshaaval ka munad ja sega mass läbi.
Kalla täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadi juures ca 45 minutit – 1 tund. Jahuta kook enne serveerimist.
Serveerides lisa vaarikaid (minul oli sügavkülmast võetud vaarika toormoos) või muid marju ning melissi.
Vasta