Kalasupp tomati ja tüümianiga

Esileht / Määramata / Kalasupp tomati ja tüümianiga

Selle supi kohta oskan sissejuhatuseks öelda niipalju, et tegemist on hästi mõnusa maitsekooslusega – tomati hapukas kergus ja suitsukala intensiivne tummine maitse koos tüümianiga, lisaks tabascost tulenev tibake särtsukust… Toimib!
Lisaks on supp kindlasti kergelt-kiirelt valmivate roogade kategooriast.


Algselt tegin seda suppi suitsuangerjaga, nüüd olen proovinud ka teisi (suitsu)kalasid ja toimib alati.
Seekord läksin ostma angerjat, kuid Stockmanni oli just toodud värskeid Saaremaa suitsulatikaid ja loomulikult eelistasin värskelt suitsutatud kala “ei-tea-millal-suitsu-saanud” angerjatele.
Supi jaoks läheb vaja:
ca 400-500 grammi angerjat või muud suitsukala (puhastamata kaal)
1 sibul
2 küüslauku
400-grammine purk purustatud tomatit
peotäis värsket tüümiani
soovi korral värsket basiilikut
1-2 tl Tabasco kastet (sõltuvalt, kui särtsakat lõpptulemust tahad)
ca 500 ml kalapuljongit
1 spl suhkrut
soola ja pipart vastavalt vajadusele
õli
Supi tegemist alusta sellega, et puhasta kala. Olen hakanud kalaga seotud protseduuride puhul kasutama õhukesi lateks-kindaid (müüakse suuremates poodides, 5 paari pakis). Enne häiris mind suitsukala lõhn, mis kätele külge jäi vaatamata pesule ja sidrunile. Nüüd see probleem lahendatud 🙂
Tõsta puhastatud kalatükid kõrvale ning kalaluudele/nahale kalla peale külm vesi ning lase korraks keema ja keeda ca 5 minutit. Kurna läbi sõela. Sealt saad kalapuljongi supi jaoks.
Haki sibul ja küüslauk ning hauta neid mõni minut õli sees keskmisel kuumusel. Lisa purustatud tomatid ja kalapuljong. Kuumuta keemiseni. Lisa tabasco ja suhkur. Timmi maitse parajaks ja püreesta supp saumikseriga.
Lisa tüümian, puhastatud kalatükid. Võid ka hakitud värsket basiilikut lisada. Keeda umbes 5 minutit veel – lisatud kala muudab supi konsistentsi meeldivalt kreemjaks.
Serveeri koos värske ciabattaga või sepikuviiluga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.