Hummus

Esileht / Määramata / Hummus

Grillihooaja saabumisega seoses on igasugu võided-määrded jälle päevakorras. Hea suupistelauale pista ja grilliroogade kõrvale ampsata. Hummus on üks neist, mis suvisele lauale hästi sobib.

Hummuse nimi pärineb araabia keelest ning roog on pärit Kesk-Aasiast.
See on üks äraütlemata mõnus toit, mis kuulub kindlasti mezze (suupistelaud) roogade nimekirja erinevates Kesk-Aasia ja Ida-Vahemere riikides. Retsepte on seetõttu ringlemas päris hulganiselt ja umbes pooled neist väidavad, et täpselt see on õige ja autentne 🙂
Hummuse tuuma joonistavad välja kikerherned ja tahini ehk seesamiseemne pasta, lisatakse veel sidrunimahla, küüslauku, oliivõli ja erinevaid maitseaineid.
Minu hummuse retsept on selline:
400 grammine purk kikerherneid
2 küüslauguküünt purustatuna
3 spl tahinit (Piprapoes täitsa olemas)
3-4 spl sidrunimahla
1/4 tl jahvatatud vürtsköömneid (cround cumin)
oliiviõli
soola, pipart
Kurna kikerherned ja püreesta koos küüslauguga. Lisa tahini ja sega kikerherne pasta hulka. Siis lisa sidrunimahl, vürtsköömned, sool ja pipar. Võid lisada ka oliiviõli, kui tahad kreemjamat tulemust. Timmi maitse endale parajaks lisades soovi korral kõiki maitseid juurde. Hummuse peale puista värskelt hakitud koriandrit või peterselli. Kalla peale ka korralik sorts oliiviõli.


Serveeri ja söö koos soojendatud pita leivaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.