Šokolaadi-mandlikook peidetud pirniga

Esileht / Määramata / Šokolaadi-mandlikook peidetud pirniga

Selle koogi idee sain ühest Jamie retseptist. Pirni-šokolaadi kooslus tundus põnev. Kui retsepti süvenesin, siis hakkas häirima koogi hirmuäratav kaloraaž – lisaks muretaina põhjale tuli ka täidisesse ligi pakk võid, hunnik šokolaadi ja pähkleid. Mis liig, see liig.
Tegin siis koogi veidi ümber kodus olemasolevatest ainetest ja olen tulemusega igati rahul (kaalujälgijad muidugi oigaksid ka selle peale, aga mina oigan vastu nende suhkruasendaja ja rasvata piimaga magustoitude peale).
Šokolaadi-mandlitäidise magusus saab ilusti tasakaalustatud täidise sisse uputatud pirnidega.


Koogi jaoks läheb vaja:
magusat muretainast ca 250 grammi (minul kulus pool pakki Hagari muretainast)
200 ml vahukoort
2 muna
150 grammi tumedat šokolaadi
100 grammi mandleid
ca 0,75-1 dl suhkrut
2 spl tärklist
4 pirni
Tee nii: suru tainas vormi põhja ja külgedele nii õhukeselt kui saad. Jälgi samas, et auke sisse ei pressi. Pane vorm koos tainaga külma.
Peenesta mandlid. Vahusta vahukoor ja teises kausid munad suhkruga. Sulata šokolaad vesivannis ning nirista see pidevalt segades vahukoore hulka. Lisa peenestatud mandlid, tärklis ja sega läbi. Kõige viimasena lisa kergelt vahustatud munad ning sega kogu mass ühtlaseks.
Koori ja puhasta pirnid ning lõika pooleks.
Võta vorm külmast ning pane eelsoojendatud ahju 200 kraadi juurde 5-10 minutiks (taina pind peab kuivaks tõmbama). Võta vorm ahjust ning kalla peale šokolaadi-mandli täidis. Vajuta pirnipoolikud täidise sisse ühtlaste vahedega.
Alanda kuumust (175 kraadi) ja küpseta kooki veel ca 45 minutit. Võid tikuga kontrollida, et täidis enam tiku külge ei kleepuks.


Jahuta kook ning saputa siis peale tuhksuhkrut. Koogi nautimiseks kutsu kokku tõelised magusasõbrad 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.