Grillitud lavaš juustutäidisega

Esileht / Määramata / Grillitud lavaš juustutäidisega

Grillitud lavaš on meil menüüs juba mitmendat suve. Hea lihtne teha ja maitsev lõpptulemus on garanteeritud. Ahjulavaši idee pärineb Anni Arrolt (kes tahab proovida, peab külastama tema Haapsalu kohvikut) ja see on tõesti väga mõnus suutäis. Minu lemmik on kiluga lavaš. Ainukene probleem on see, et suur lahtilaotatud lavaš vajab suurt-laia toetuspinda ja kui rahvast rohkem ning lauapinda vähe, siis vahel ei ole neid suuri vaagnaid kusagile toetada.
Sai veidi idee kallal nokitsetud ja meie juustu-pesto lavaš on koheselt näpu vahele haaratav, kuna kogu kupatus saab lihtsalt kokku lapitud (taldrikule jäänud paar viimast tükki õnnestus laste käest pildistamise tarbeks päästa).

Vaja läheb:
1 õhuke lavaš
pestot – kas isetehtut või siis poest ostetut või ka ürdivõid või ürdiõli (need kõik loetletud asjad võid asendada ka lihtsalt korraliku peotäie hakitud värskete ürtidega)
juustu – vastavalt oma maitsele: sinihallitus, brie, suitsujuust, maheda maitse armastajatele mozzarella, tavaline võileiva juust jne.
Tee nii:
lapi lavaš lahti ja määra lavaši keskmisele kolmandikule pestot. Sinna peale puista ka meelepärast juustu. Lapi lavaš kokku nii:


Ja siis nii:

Grilli kiiresti mõlemalt poolt nii, et juust sulaks. Lõika parajateks suutäiteks (meie kasutame selleks köögikääre). Peale grillimist lõikame lahti seepärast, et tükkidena grillides sulab palju juustu välja, grillitna lahti lõigates jääb see juust aga ilusti taldrikule.
Maitseb hästi nii eelroaks kui ka grillitud liha juurde. Ja maitseb hästi!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.