Marokopärane grillitud maks ehk Boulfaf

Esileht / Määramata / Marokopärane grillitud maks ehk Boulfaf

Grillmaksa võlu avastasime eelmisel hooajal. Asi sai alguse sellest, et sõprade juures pakuti imeliselt maitsvat vahtrasiirupiga marineeritud grillitud maksa ja sibulat. Ja siis sai kodus ka erinevaid variante katsetatud. Üks nendest on ka SIIN blogipostitutes kirjeldatud.

Tuleb tunnistada, et grillitud kujul on maks nii mõnegi inimese maksafoobiast aidanud jagu saada, sest see on lihtsalt väga maitsev. Ja kui ainuke/viimane mälestus maksast on pärit koolisöökla kummiks hautatud maksakastest, siis oleks viimane aeg (eel)arvamus maksast positiivsesse võtmesse keerata. Maksa vältimatuteks kaaslasteks minu jaoks on magushapu maitse ja sibulad. Seetõttu tegin grillmaksale lisandiks granaatõuna kontsentraadis Naršarabis marineeritud punast sibulat.
Eelmisel nädala Toiduakadeemia grillkoolitusel käies figureeris samuti grillitud maks ja see oli väga maitsev.

Seetõttu siis ka üks grillmaksa postitus minu poolt. Seekord marokopäraste vürtsidega. Lõpptulemus jääb meeldivalt magus-vürtsine.

Vaja läheb:
500 grammi loomamaksa (või ka lambamaksa. Seamaks on kibeda maitsega)
2 tl jahvatatud magusat paprikapulbrit
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1, 5 tl soola
1/4 tl jahvatatud tšillipipart kui soovid veidi teravust lisada
Pese maks, kuivata köögipaberiga, eemalda kelmed ja lõika ca 3×3 kuubikuteks.
Sega maitseained v.a. sool ja sega hoolega maksatükkidega läbi, et kõik tükid puutuksid maitseainetega kokku. Lase seista vähemalt tund. Vahetult enne grillimist lisa sool ja sega hoolikalt.
Lükka maks grillvarraste otsa ning grilli üsna kiirelt igast küljest. Maks küpseb väga kiiresti ja seda ei tasu üle küpsetada, muutub tuimaks ja kummiseks. Võid igaks juhuks ühe maksatüki varda küljest võtta prooviks, kui tahad veenduda maksa küpsuses. Õige on pehme ja vetruv sisu, mitte tuimalt läbiküpsenud kõva tükk.

Koori ja haki hästi peenelt poolratasteks paar punast sibulat. Kalla peale granaatõuna siirup, tiba oliiviõli. Sega ja lase marineeruda vähemalt tund. Söö maksa kõrvale.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.