Siidised taskurätikud pestoga…

Esileht / Määramata / Siidised taskurätikud pestoga…

… ehk Mandilli de Seae al Pesto ehk Nii Lihtne Ei Saa Üks Toit Olla.
See on umbes sama lihtne ja sama võrratu kooslus kui pasta Aglio e Olio. Tervitused siinkohal Liinale, kes oskab häid ja lihtsaid asju hinnata.

Tuleb nentida, et maitsetäius ei nõua sugugi päevapikkust pingutust köögis. 15 minutit (maksimum) on täiesti piisav.
Selle suurepärase pasta komponendid on:
– värske munapasta (eelista värskeid lasagne lehti, sealt ka see siidirätiku motiiv. Sobib ka tagliatelle või pappardelle)
– värske pesto
– hea parmesan
– veidi vett
Ei olnud ju keeruline 🙂
Täiusliku tulemuse jaoks soovitan kindlasti värske pesto ise valmis keerutada. See on lihtne, vajadusel näpunäiteid saad selle jaoks SIIT. Üldiselt võib pestosse üsna loominguliselt suhtuda – meie ei ole õnneks pärit Itaaliast ja Genovast, et peaksime põlgama suvalises kohas, nagu mingi Eesti, kasvanud basiilikut ja hoolika uhmerdamise asemel (20 keerdu ühtpidi ja 20 keerdu teistpidi või kuidas see täpselt oligi, lugege “Minu Itaaliat”) võime me tuima näoga kasutada head köögiabilist purustajat ilma et peaksime pühapäeval pattu tunnistama. Kogustesse suhtuge ka elegantse hooletusega ja maitsestamisel usaldage oma isiklikke maitsemeeli retseptist näpuga järje ajamise asemel.

Tegevuskäik on järgmine: tee valmis üks hea värske pesto.


Keeda munapasta soolases vees (vahemere soolasus) vastavalt pakendil olevatele juhistele. Kurna pasta ja jäta veidi pastakeedu vett alles. Sega järelejäänud pastakeeduvesi pestoga ja sega pastaga.
Riivi peale parmesani.
Naudi!
Ja te oleks pidanud nägema, kuidas mu 1,4-aastane poja seda täna vitsutas 🙂 Vanematest pereliikmetest rääkimata.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.