Martsipanisaiad õunaga

Esileht / Määramata / Martsipanisaiad õunaga

Ega siin pikka heietust ei olegi. Minu lapse lemmikud martsipanisaiad said seekord tehtud nii, et lisaks martsipanile sai rullile täidiseks pandud veel riivitud õuna.


Jäi väga mõnus ja hoopis teise iseloomuga sai – kui tavalised martsipanisaiad on hästi rikkalikud magusad, siis õunaga lisanduv hapu maitsenüanss ja mahlakus muutsid saia iseloomu hoopis mahlakamaks.
Tainas tuli sama nagu martsipanisaiades.
Tõsta kõik koostisained varem külmkapist välja, et oleksid toasoojad.
Vaja läheb:
2,5 dl sooja piima
1 pakk kuivpärmi või 25 grammi presspärmi
1 muna
1 tl soola
1 dl suhkrut
7-8 dl jahu
100 grammi võid
Hõõru presspärm vähese suhkruga vedelaks ja lisa käesooja piima ja 1 dl jahu sisse. Kuivpärmi puhul sega see ca 1 dl jahuga ning lisa soojendatud piimale. Lisa muna, sool, suhkur. Sõelu juurde 3-4 dl jahu ja sõtku veidi. Lisa ülejäänud jahu järk-järgult (jälgi taina paksust ja reguleeri jahu kogust selle järgi). Pane juurde toasoe või ja sõtku tainas ühtlaseks lisades vähehaaval järelejäänud jahukoguse. Sõtku, kuni tainas muutub ühtlaseks ja lööb käte küljest lahti.
Kata kauss rätikuga ja pane kerkima. Aega peaks selleks olema vähemalt 1 tund. Minul oli tunni pärast tulemus veel veigi nigel, kahe tunni pärast oli tainas parasjagu kohevaks ennast ajanud.
Rulli kerkinud tainas jahusel tööpinnal umbes 1 cm paksuseks ja riivi ca 150 grammi mandlimartsipani ja üks pirakas riivitud õun taina pinnale. Keera tainas rulli.


Lõika terva noaga poolviltu paraja suurusega pätsid.


Pane ahjuplaadile sooja kohta kerkima (soovitan ka see protseduur üsna pikaldaseks jätta, minul kerkis seekord tund aega ja väga kohevad ilusad pätsid said). Kui rullid on kerkinud vähemalt kahekordseks, siis pintselda üle munaga, raputa peale mandlilaaste ja pane 230 kraadi juurde (pöördõhuga) küpsema ca 10-12 minutiks. Välja võttes saputa peale tuhksuhkrut.
Veidi aega ahjus ja voila!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.