Karask on tõeline mugavusküpsetis, mis maitseb nagu hõrk leib, kuid mille valmistusprotsess on palju lollikindlam, kiirem ja lihtsam kui koduleival. Ei mingit kääritamist, kergitamist ega juuretisega möllamist. Kohevat karaskit võid valmistada pannil või ka leivavormis.
Soe karask võiga – mis võiks olla parem |
2 muna
3 dl keefirit või petti
soola
2 sl (pruuni) suhkrut
soovi korral köömneid
paar supilusikatäit õli
peotäis nisujahu (4 sl)
3 klaasitäit odrajahu
2 tl söögisoodat
määrimiseks sulavõid
Klopi munad lahti, lisa keefir, sool, suhkur, köömned ja õli. Sega ühtlaseks. Lisa jahudele sooda ja sega keefirisegusse. Kalla küpsetusvormi või pannile. Küpseta 180-kraadises ahjus, kuni pealiskiht hakkab kergelt pruunistuma. Selleks kulub 35–45 minutit. Võta karask ahjust ja määri pealt sulavõiga.
Parim soojalt või ja juustuviiluga.
Retsept ilmus 2010 novembrikuises Oma Maitses
Vasta