Soolapadjal küpsetatud ahjupeedid

Esileht / Määramata / Soolapadjal küpsetatud ahjupeedid

Seda tegevuskäigu kirjeldust on isegi keeruline retseptiks nimetada. Pigem on tegemist lihtsa, kuid erakordselt nutika ideega, kuidas peedi maitse parimaid omadusi välja tuua.
Peet on minu suur lemmik, meeldib nii toorena kui küpsetatuna, supis ja salatis, pirukas ja niisama lihtsalt söögi kõrvale ja vahele ampsata.

Ahjupeet on aga klass omaette – lihtne valmistada, kuid maitse on eriliselt magus, kontsentreeritud ning pole jälgegi keedupeedi lirtsuvast olekust. Ahjupeeti sobib kasutada niisama söömiseks, kuid sageli olen teinud ka peedipirukat nt brie– või camembert tüüpi juustu ja tüümianiga. Ka pirukasse annab oma panuse võrratult hea magus ahjupeedi maitse.

Sellised armsad rustikaalsed juurikad soolapadjal puhkamas-küpsemas

Esmalt laota ahjuvormi põhjale meresoola. Sinna peale aseta pestud peedid koos koorega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 1 tund. Tõsta peedid soolapadjalt ära jahtuma. Jahtunud peedid koori.

Peediga kaasnev värvide mäng on teema omaette

Mina segasin juurde heast majoneesist, küüslaugust ja sidrunimahlast kastme, lõikasin peetidele peale ristlõike ja lisasin sinna kastme. Lihtne!
Ahjus võib küpsetada peeti ka viilutatuna SELLES RETSEPTIS kirjeldatud moel (Soovitus: kui ei viitsi ise keeta, võta poest valmiskeedetud peet, viiluta, pane ahjuplaadile ja lase korraks oliiviõli, tüümiani ja meresoolaga ahjust läbi. Hoopis teine mekk on ka tavalisel poe keedupeedil sel moel).

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.