Martsipanise põhjaga toorjuustukook pohlakattega

Esileht / Määramata / Martsipanise põhjaga toorjuustukook pohlakattega

Toorjuustu kreemjas vahekiht, martsipanine magus krõbe põhi ning pohlade hapukas mahlane pealiskate – mis sobiks paremini kroonima ühe pidulikku talvist söömaaega. Koogis on erinevad maitsed suurepärases tasakaalus ja tekkivat kooslust võib nimetada ideaalselt kokkukõlavaks trioks.
Põhja jaoks läheb vaja:
100 gr martsipani
100 gr võid
3 dl jahu
1 dl suhkrut
Veidi vett
Riivi martsipan, sega tükeldatud või, jahu  ja suhkruga ühltlaseks massiks. Lisa niipalju vett, et moodustuks muretaina paksune tainas. Suru lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele ning küpseta 180 kraadi juures esmalt raskusega ca 10 minutit, siis eemalda raskus ning küpseta veel ca 7 minutit, kuni tainapind on ilusti kuldpruun. Raskuseks aseta tainale esmalt foolium ning sinna peale kuivatatud herneid, ube, riisi vm.
Täidise jaoks läheb vaja:
500 gr toorjuustu
200 ml vahukoort
3 muna
1 dl suhkrut
2 spl tärklist
1 sidruni mahl
Vahusta toorjuust suhkruga. Lisa ükshaaval munad ja tärklis ning sidrunimahl. Vahusta teises kausis vahukoor ning sega ettevaatlikult toorjuustusegu hulka. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ning küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit, kuni täidis on kergelt pruunistunud. Lase koogil ahjus avatud uksega ja mahakeeratud kuumusega veel ca 1 tund jahtuda. Nii taheneb kook kenasti ära. Võta ahjust ning aseta külma, et kook lõplikult jahtuks.
Katte jaoks läheb vaja:
200 gr (magusat) pohlamoosi
1 spl tärklist
Veidi vett
Sega pohlamoos tärklisega. Kui moos on liialt paks, lisa vett. Kuumuta kastrulis segu kuni paksu kissellitaolise massi moodustumiseni. Kate peab olema nii paks, et teda saab määrida, kuid ta ei tohiks valguda koogi pealt maha. Määri jahtunud koogile ning aseta külma. Lase jahtuda.
Retsept ilmus 2010 detsembrikuises Oma Maitse ajakirjas

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.