Hispaania mandlisupp

Esileht / Määramata / Hispaania mandlisupp
Sellist kreemjat pähklist mandlisuppi süüakse Hispaanias jõulude ajal ning piduliku pika söömaaja eelroana. Olevat kerge sissejuhatus korralikku jõulusöömaaega (vaadates retseptis sisalduvat pählikogust, on asi kergest muidugi kaugel, aga see selleks 🙂 )
Hästi põneva maitse annab supile ühe maailma kalleima maitseaine ehk safrani lisamine. Safrani kasutamisega tasub siiski üsna ettevaatlik olla – üledoseeritult võib supi maitse liialt intensiivseks muuta.  
Suveniirina Hispaania ajaloo Mauride valitsemise ajajärgust, on supi sees kasutatud ühe maitseainena ka vürtsköömneid. Kokku moodustub tõelislt põneva maitsega kreemjas tummine supp, mis oma rikkalikkusega sobib imehästi jõuluaega. Kes armastab uusi põnevaid maitseid, siis see supp on just teile!
Vaja läheb:
400 gr mandleid
Oliiviõli
2-3 küüslauguküünt hakituna
½  tl vürtsköömneid
¼ tl safranit
4 viilu ciabatta vm saia, tükeldatuna
1,5 l kanapuljongit
Jahvatatud musta pipart
1 tl valge veini äädikat
Soola
Peterselli ja mandlipuru kaunistamiseks
Kuumuta pannil õli ja rösti keskmisel kuumusel õlis hakitud küüslauk, safran, mandlid ja saiatükid, kuni on kergelt kuldpruunid. Pane kogu segu blenderisse või purustajasse, lisa veidi soola, jahvatatud musta pipart ja vürtsköömned ning purusta ühtlaseks massiks.
Kuumuta potis puljong, kalla väike kogus puljongit purustatud pähklipüree sisse, sega ja kalla siis kõik kuuma puljongi sisse. Lisa äädikas. Lase keeda vaiksel tulel 15 minutit. Vajadusel püreeri kogu supp veel saumikseriga – kui soovid eriti kreemjat tulemust.  
Serveeri koos peenekshakitud mandlipuru ja värske peterselliga.
Retsept ilmus 2010 detsembrikuises Oma Maitse ajakirjas

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.