Kananagitsad maisipaneeringus. Lapsed seda ostaksid

Esileht / Määramata / Kananagitsad maisipaneeringus. Lapsed seda ostaksid

Kui pärisin laste käest, mida nemad jõululauale tahaksin ehk siis mida süda kõige enam ihaldab, kostus vastuseks: kananagitsaid.

Mnjah, kui küsida, siis tuleb ka vastuseks valmis olla.
Maisipaneeringus nagitsad on meil selline iseenesestmõistetav toit nagu näiteks võileib või pannkook. Vorpinud olen neid valmis parasjagu – laste sünnipäevade hiigelkogustest kuni argiõhtu kiire toidukorrani välja. Seepärast ei ole taibanud sellest isegi blogida mitte. Kuidagi veider tunduks ju kirjutada postitust sellest, kuidas juustusaia teha. Samas, kui hästi järele mõelda, siis natuke siin vist isegi retsepti ja teemat on. Ja arvestades seda, millises katkematus vaimustuses mu lapsed sellest toidust on, siis juba missioonitundest ajendatuna jagan selle väikese tarkuse laiali.

Vaja läheb täpselt niipalju koostisaineid, kui:
kanafileed
maisihelbeid (neid magedaid, mitte suhkrukattega)
maitsestamata jogurtit, keefiri, hapukoort või piima (lühidalt, mingi piimatoode, mis parasjagu kapis käepärast)
õli või õli-või segu
soola
Koguseid ei ole iial mõõtnud, aga pakun välja, et ca 50 gr maisihelbeid 2 fileest lõigatud tükkide paneerimiseks. Soola samale kogusele ca 0,5 tl.

See on praktiliselt kogu arsenal, mis nagitsate valmistamiseks vaja – peeneks jahvatatud maisihelbed, jogurtimarinaadis kanafilee ja sool.

Tegevuskäik selline, et esmalt lõika kanafilee suupärasteks tükkideks (filee pikkupidi pooleks ja siis 4-ks või 5-ks tükiks ehk siis ühest keskmisest fileest saab tavaliselt 8-10 tükki). Filee tükid aseta piimatoote sisse marineeruma. Soovitavalt vähemalt 12 tunniks – piimhappebakterid teevad lihaga imet ning tulemuseks on mahlane ja pehme liha.
Jahvata maisihelbed köögikombainis hästi peeneks ning sega filee hulgale sobiva koguse soolaga.
Veereta fileetükke maisihelbe purus ning suru paneering tugevalt lihatükkide külge.

Prae paneeringus kanafilee tükke õlis või õli-või segus. Vajadusel pane kuumakindla nõuga veel 5 minutiks kuuma ahju järelküpsema.

Nõruta praetud kananagitsaid paberrätikul.
Paku juurde sobivat kastet – kas hapukoore-majoneesi-küüslaugu, magushaput tšillikastet, granaatõunakastet, valmis dipikastet vm meelepärast.
Ja nüüd hüüe lastele: “SÖÖÖÖMAAAA”

Paleoretsepti puhul paneeri kananagitsaid mandlijahus.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.