Jäine juustukook nr 2 jõhvikate ja kondenspiimaga

Esileht / Määramata / Jäine juustukook nr 2 jõhvikate ja kondenspiimaga

Kõigepealt jagan oma rõõmu ja üllatust, mis mind tabas lugedes Perenaine.ee portaali poolt korraldatud toidublogide top’i. Ei oleks eales arvanud, et minu äsja aastaseks saanud toidupesa maandub nii kõrgel positsioonil ehk siis auhinnalisel 3. kohal.
Kusjuures tahaksin rõhutada, et KÕIK loetletud toidublogid (lisaks veel hulgaliselt loetelust välja jäänud blogisid) on väga vahvad. Igaüks sümpaatselt isemoodi ehk peremehe/naise nägu ja kõik äärmiselt põnevad. Seega on täpne järjestus minu jaoks pigem suhteline näitaja ning omalt poolt tahaksin tunnustada kõiki tublisid toidumaastiku kündjaid ja kulinaarseid väljakutseid nautivaid toidublogardeid.

Sellise hea uudise puhul kuluks hästi ära üks jahutav jõhvikane kook.
Tegemist on SELLE jäise juustukoogi retsepti edasiarendusega ja kogu degusteerijate seltskond kinnitas kui ühes suust, et asi läks aina paremaks. Lisatud sai hapusust andvat jõhvika toormoosi ning magusa maitse andis koogile suhkru asemel lisatud kondenspiim. Kondenspiim muutis koogi ka veidi kreemisemaks ning üles sulades oli toorjuustutäidis veidi pehmem kui algvariandil.
Vaja läheb:
ca 100-150 gr piparkooke (võid asendada ka Digestive vm küpsistega) purustatuna
200 ml vahukoort
100-150 ml kondenspiima (kogusega timmi magusa maitse endale parajaks)
1 tl vanillisuhkrut
150 gr toorjuustu
2 muna
jõhvika või pohla (toor)moosi. Kogus peaks olema selline, et kogu koogipõhi on ühtlaselt moosiga kaetud.
Tee nii: purusta köögikombainis küpsised ning suru 2/3 küpsisepurust paberiga vooderdatud lahtikäiva 24cm läbimõõduga vormi põhjale. Määri peale jõhvikamoos.
Vahusta munakollased, lisa kondenspiim ning toorjuust.
Vahusta munavalged ja vahukoor eraldi kaussides. Kalla vahukoor munakollase-toorjuustu segu sisse ja sega läbi.Viimasena sega ettevaatlikult juurde ka munavalged. Saadud segu kalla vormi. Peale raputa ülejäänud küpsisepuru.

Külmuta 3-4 tundi sügavkülmas. Ca 30 minutit enne serveerimist tõsta kook sügavkülmast välja. Tõmba kuuma vette kastetud noaga kook äärte küljest lahti ning eemalda vormi küljed. Külmunud olekus on kooki väga lihtne küpsetuspaberilt otse vaagnale tõsta.
Hästi mõnusalt maitseb kook just sellises pildil näha olevas veidi sulanud kreemises olekus.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.