Mõnus suupiste Leedust – heeringas, seened ja sibul

Esileht / Määramata / Mõnus suupiste Leedust – heeringas, seened ja sibul

Tõeliselt tore on omada sõpru, kelle juures käies tuled koju tagasi alati mõne hea ideega.
Nii ka sel korral – rikkalikule ja ülimaitsvale suupistelauale oli ühe ampsuna sätitud must leib hapukoorega, millel tükk heeringat ning kaetud oli kogu leib praetud seente-sibula seguga. Pärit olevat see idee ja kooslus leedukate laualt.

Läbilõige ampsust – leib, hapukoor, heeringas, sibul-seened

Mõnus suupiste käepärastest algainetest

Eelroa mõõtu suupiste komponendid kõlavad kokku ülihästi ning vaadates neid lihtsaid ja igati kättesaadavaid algaineid, tuleb ainult peopesaga vastu otsaesist laksata – miks me küll ise pole selle koosluse peale tulnud!
Maitsed sobituvad just täpselt nii, et tekkiv kombinatsioon on 1+1=5 kategooriast.
Valmistuskäik eeldab seda, et tuleb hakkida sibul ja metseseened (või ka šampinjonid) hästi peeneks ja või-õli segus läbi praadida. Veidi soola ka maitseks. Vahekord sibulatel-seentel umbes 1:1.
Siis tuleb võtta viil musta leiba (eelistatult iseküpsetatud, nagu minul 🙂 ) leiva võiks kergelt pannil krõbedaks röstida,  leivale lusikatäis paksu hapukoort, hapukoorele heerigatükk ja kõige peale seene-sibula segu, niipalju, kui suudad mahutada. Veidi rohelist sibulat või murulauku ka viimistlemiseks.

Enne ja pärast

Proovige järgi.
Mina kavatsen selliseid suupisteid kasvõi saabuva EV aastapäeva lauale sättida. Tervitus lõunanaabrite  poolt sobib hästi täidetud munade ja kiluvõileibade vahele.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.