Käies hiljuti surimit tutvustaval üritusel sain päris tükk maad targemaks. Kodus nuputasin veidi ja leidsin ühe uue idee, kuidas minu üks lemmikuid avokaado ja lumekrabi koos suurepäraseks eelroaks vormida.
Kõrva taha panin info surimitoodete kohta selles osas, et pakendil olevat infot tasub uurida. Surimi ehk puhta kalamassi sisaldus on olulisem kui arvata võib ehk teisisõnu sõltub sellest toodete kvaliteet. Kõige väärtuslikumad on tooted, milles on üle 50% surimit: sinna alla kuulub ka minu lemmik ehk lumekrabi (mis on ka ilma kunstlike maitse- ja lõhnaaineteta). Tavapärastes krabipulkades võiks olla surimit 40-50% ning vältida tasuks tooteid, kus surimit on alla 35% (see on siis juba pigem jahupulk).
Minul tekkis lumekrabiga seoses mõte teha ära üks Marco Pierre White’i raamatust pärit krabitäidisega avokoaado. Kuna krabiga on siinmail nagu on, siis sobis selle asendamiseks lumekrabi päris hästi. Tegelikult viksisin MPW-lt maha vaid serveerimisidee, sest täidist tehes sättisin aineid kokku oma eelistuste järgi ja ei suutnud muuhulgas loobuda äsjaavastatud lumekrabi-seller koosluse laiendamisest.
4 avokaadot (kergelt vetruva koorega)
1 väike pakk lumekrabi
0,5 dl paksemat majoneesi
sidrunimahla
veidi sellerit
maitserohelist (till, murulauk, koriander vm)
soola ja pipart maitsestamiseks
oliiviõli
Rebi lumekrabi ribadeks, haki seller hästi peeneks. Sega lumekrabi ja seller majoneesiga, tilguta juurde veidi sidrunimahla, maitsesta soola ja pipraga.
Koori avokaado, lõike horisontaalselt pooleks, eemaldades ettevaatlikult kivi. Avokaado alumiselt osalt lõika sirgelt põhi alt, et vili püsti püsiks. Täida avokaado alumine osa krabisalatiga, pane peale ülemine osa. Pintselda avokaado pind oliivõliga ning “kleebi” viljale külge erinevaid ürte. Nirista peale veel oliiviõli ning jahvata värsket pipart.
Ma ise olin tulemusega väga rahul. Hea lihtne teha ja maitsed sobitusid suu(re)päraselt.
Vasta