Kevadiselt kerge lumekrabi täidisega avokaado

Esileht / Määramata / Kevadiselt kerge lumekrabi täidisega avokaado

Käies hiljuti surimit tutvustaval üritusel sain päris tükk maad targemaks. Kodus nuputasin veidi ja leidsin ühe uue idee, kuidas minu üks lemmikuid avokaado ja lumekrabi koos suurepäraseks eelroaks vormida.

Olen olnud juba aastaid vahelduva eduga krabipulkade ja lumekrabi tarvitaja. Kõige sagedamini ampsan neid niisama või siis teen värske kapsa-tilli-kurgi-krabisalatit majoneesikastmega. Viimane on minu (ja kogu pere) lemmik juba aastaid ja seda saab teha vaid kevadisest-suvisest erkrohelisest kapsast. Lumekrabi ise on aga tühja kõhuga ampsates uskumatult mõnus.

Kõrva taha panin info surimitoodete kohta selles osas, et pakendil olevat infot tasub uurida. Surimi ehk puhta kalamassi sisaldus on olulisem kui arvata võib ehk teisisõnu sõltub sellest toodete kvaliteet. Kõige väärtuslikumad on tooted, milles on üle 50% surimit: sinna alla kuulub ka minu lemmik ehk lumekrabi (mis on ka ilma kunstlike maitse- ja lõhnaaineteta). Tavapärastes krabipulkades võiks olla surimit 40-50% ning vältida tasuks tooteid, kus surimit on alla 35% (see on siis juba pigem jahupulk).

Üks hästi mõnus tervislik lumekrabi ja selleriga burks on võimalik teha nii nagu Nami-Nami Pille õpetas. Proovisin kodus järgi ja see maitses ka mu lastele väga. Loomulikult tulid lisapunktid mulle burksi kui “ema-ise-pakub-burksi” nähtuse eest. Enda jaoks kirjutasin mälusse lumekrabi ja selleri suurepärase koostöö. Tänud, Pille!

Minul tekkis lumekrabiga seoses mõte teha ära üks Marco Pierre White’i raamatust pärit krabitäidisega avokoaado. Kuna krabiga on siinmail nagu on, siis sobis selle asendamiseks lumekrabi päris hästi. Tegelikult viksisin MPW-lt maha vaid serveerimisidee, sest täidist tehes sättisin aineid kokku oma eelistuste järgi ja ei suutnud muuhulgas loobuda äsjaavastatud lumekrabi-seller koosluse laiendamisest.

Seega, selle rohelise kerge suutäie jaoks läheb vaja (kogused tuleks küll tunde järgi paika sättida, aga proovin mingid indikatsioonid anda ja kogus on neljale):

4 avokaadot (kergelt vetruva koorega)
1 väike pakk lumekrabi
0,5 dl paksemat majoneesi
sidrunimahla
veidi sellerit
maitserohelist (till, murulauk, koriander vm)
soola ja pipart maitsestamiseks
oliiviõli
Rebi lumekrabi ribadeks, haki seller hästi peeneks. Sega lumekrabi ja seller majoneesiga, tilguta juurde veidi sidrunimahla, maitsesta soola ja pipraga.
Koori avokaado, lõike horisontaalselt pooleks, eemaldades ettevaatlikult kivi. Avokaado alumiselt osalt lõika sirgelt põhi alt, et vili püsti püsiks. Täida avokaado alumine osa krabisalatiga, pane peale ülemine osa. Pintselda avokaado pind oliivõliga ning “kleebi” viljale külge erinevaid ürte. Nirista peale veel oliiviõli ning jahvata värsket pipart.

Ma ise olin tulemusega väga rahul. Hea lihtne teha ja maitsed sobitusid suu(re)päraselt.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.