Heeringajäätis kuumade kartulitega

Esileht / Määramata / Heeringajäätis kuumade kartulitega

Jäätis ei pea alati magus olema. Suurepärase suvise jahutuse saab jääkülmast massist, kus peaesinejaks hoopis heeringas. Tegemist on külma kastme laadse toiduga, mis sobib suurepäraselt värskete kuumade kartulitega ning maitseb kõige paremini kuumal suvepäeval. Kodumaised ürdid veel lisaks ja midagi mõnusamat on raske välja mõelda.

Vaja läheb:
200 gr heeringafileed
200 gr hapukoort
2 dl vahustatud 35%-list koort
2 keedetud muna
1 sibul
sidrunimahla
värsket tilli, murulauku, rohelist sibulat
soola, pipart

Haki heeringas, muna, maitseroheline ja sibul peeneks. Sega hapukoorega läbi. Vahusta vahukoor ning lisa hapukoore-heeringasegule. Maitsesta soola ja pipra ning sidrunimahlaga. Aseta heeringajäätis kas jäätisemasinasse (sealt välja võttes on jäätis juba kohe kasutusvalmis) või kalla saadud mass vormi ning aseta sügavkülma neljaks tunniks kuni üleöö (sõltuvalt vormi sügavusest võib läbikülmumise aeg varieeruda). Sega paar korda jäätis läbi paari tunni jooksul alates sügavkülma panekust.
Enne serveerimist tõsta heeringajäätis toatemperatuurile, lase veidi pehmeneda ning tõmba jäätisekulbiga pallid. Serveeri koos kuumade kartulitega ning kaunista värske tilliga.

Retsept ilmus ajakirja Oma Maitse 2011 juunikuises numbris.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.