Päikeseline porgandimarmelaad

Esileht / Määramata / Päikeseline porgandimarmelaad

Porgandist saab väga edukalt moosi keeta. Lisa porgandile maitseerksust vaid veidikesest sidrunist ja apelsinist ning jääb üle vaid üllatuda, millise päikeselise maitsebuketi omandab meile nii tuttav ühepajatoidu porgand moosi sees. Esimese hooga võiks arvata, et purki on tehtud aprikoosi-apelsinikeedus. Lisaks sellel on marmelaad nii kauni värviga, et pimeda talvehommiku saab hetkega päikeseliseks muuta määrides seda marmelaadi röstsaiale.

Retsept on pärit Kanadast ja ilmunud täpselt sajand tagasi välja antud kokaraamatus. Toodud kogusest valmib liitrijagu marmelaadi.

Vaja läheb:
1 sidrun
1 apelsin
5 dl riivitud porgandit
5 dl suhkrut
5 dl vett
Näpuotsaga soola
Pese hästi hoolega sidrun ja apelsin (kasuta kuuma vett ja karedat nuustikut, et võimalikult palju koorele pritsitud sälitusaineid eemaldada). Riivi tsitruseliste koor ning haki sisu. Hoia kõik seemned alles ja pane need kas marli või teesõela sisse.

Pane potti vesi ja tsitruseliste koor ning sisu. Lisa ka seemned, millest eraldub keetes pektiini, mis on nii moosi paksendaja kui ka säilitaja. Keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit. Lisa riivitud porgand, suhkur ja näpuotsaga soola. Lase vaiksel tulel haududa ca 1 tund, kuni keeduse konsistents muutub paksemaks ja vedelik on siirupilaadne.

Pane marmelaad steriliseeritud purkidesse. Sule õhukindlalt. Kuumuta purke kuumaveevannis 10 minutit ning lase purkidel jahtuda koos veega.

Retsept ilmus ajakirja Oma Maitse 2011. aasta juulikuises numbris

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.