Hiina rikkalikust köögist pärit väga mõnus rohelise sibula täppidega
pannkook. Pärit on selline pannkook Põhja-Hiinast, kus pakutakse seda
sageli tänavatoiduna. Saadav tulemus kaalub igati üles selle väikese
vaeva, mis taina sõtkumise ja rullimisega tuleb näha. Tõelise lihvi
annab neile sibulapannkookidele veel värskelt valmistatud ingverikaste,
mis muidu üsna mahedaid pannkooke korralikult krehvtise ja soolaka
maitsebuketiga rikastab.
Pannkookide jaoks läheb vaja:
4 dl jahu
2 dl keeva vett
1 dl hakitud rohelist sibulat
1 dl oliivi- vm õli
Soola ja pipart
Ingverikastme jaoks lähev vaja:
2 spl sojakastet
2 spl riisiäädikat (võid asendada ka valge veini äädikaga)
2 spl hakitud rohelist sibulat
1 spl värskelt riivitud ingverit
2 tl suhkrut
Sega jahu keeva veega. Sega kas tainasegajaga või puulusikaga tainas
ühtlaseks ning kui tainas on veidi jahtunud, siis jätka sõtkumist
kätega. Vormi ja sõtku tainast, kuni tulemuseks on ühtlane ja läikiva
pinnaga tainapall. Kata tainas rätiga ja jäta umbes 1 tunniks seisma.
Rulli tainas jahusel pinnal lahti õhukeseks, puista tainale hakitud
sibulat, veidi soola ja piserda õli. Keera tainas rulli ning lõika 6-8
tükiks. Tõsta iga tükk kännuna püsti, puista otsele jahu ja keera paar
vinti püstisele tainarullile peale. Vajuta “känd” peopesaga laiaks ning
rulli jahusel pinnal ümmarguseks koogiks ca 10 cm läbimõõduga.
Kuumuta pannil õli ning prae pannkooke mõlemalt poolt kuni kuldpruuni värvuse tekkimiseni.
Ingverikastme jaoks sega koostisained kokku ja lase veidi aega maitsestuda.
Serveeri pannkooke soojalt ning söömiseks tuleks neid dippida ingverikastme sisse.
Retsept ilmus 2011. aasta septembrikuises Oma Maitse ajakirjas
Vasta