Tere hommikust! Kaerakliidest puder, teadagi millega

Esileht / Määramata / Tere hommikust! Kaerakliidest puder, teadagi millega

Minu viimase aja üks suurepärasemaid avastusi hommikusöögi valdkonnast on olnud kaerakliid.
Nisukliisid kasutan juba ammu. Nisukliid on sellised saepurulaadse olemisega kergelt lendleva olemusega teravilja jääksaadused, mida saab segada edukalt leiva, sepiku, putrude jpm sisse.Iseseisvalt tarbimiseks jäävad ehk liiga tervislikuks (loe: mitte eriti maitsvaks)

Aga kaerakliid! See on hoopis teine ooper. Selline mõnusalt magus, mahlane ja tummine ja lisaks kõigele muule veel uskumatult kasulik. Pakendil on väide, et kaeraklii on täisväärtuslikuim teraviljadest ning ühtlasi aitab nii kolesteroolikolli kui kõrgvererõhutõve vastu. Leida võib seda jahude ja putrude riiulilt ning Veski-Mati kaubamärgi alt. Mina varustan ennast Prismas ja seal kaeraklii täitsa ilusti olemas.
Nami-namist hankisin veel täiendavat info ning see väidab järgmist:
KAERAKLIID (oat bran) on eriti
tervislikud, sest lisaks kiudainetele sisaldab kaeraklii veel
beta-glukaani, rohkesti rasvhappeid ja tokoferooli. Kaerakliidel on nõrk
ja meeldiv maitse ning nendest saab maitsva pudru.

Viimase väite peale noogutan agaralt kaasa. Puhtalt kaerakliidest keedetud puder on üle mõistuse maitsev (minu jaoks). Ja alates Mari-Liisi kiiksuga pudru postitusest söön ma alati hommikuks putru parmesani juustu laastude ja oliiviõliga (just laekus minuni kuldaväärt saadetis, kus otse Horvaatiast kohale toodud esimese pressi oliiviõli, mis reeglina poodidesse ei jõuagi. Tähhh, kulla Eili! Hommikusöögid nüüd mureta 🙂 ).

Kes magusa pudru sõbrad, võivad muidugi lisada nii piima kui ka suhkrut ning tarbida putru moosiga. 
Minu kaeraklii puder on keedetud aga ainult veega ja vähese soolaga. Lastud haududa ca 10-15 minutit ning siis lisatud kaussi tõstetud pudrule parmesanilaaste (väga hästi sobib ka pecorino ja parmesanina võib kasutada ka Forte parmesani analoogi) ja oliiviõli. 
Jessas, kui hästi maitseb kuum puder kaerakliidest sellises koosluses. Ilma liialdamata: poole öö ajal hakkan külge keerates juba selle hommikuse pudru peale mõtlema. 
Kõige mõnusamad hommikud on minu jaoks just pudruhommikud ja soovitav väga järele proovida ka kaerakliid. Hästi mõnus ja hästi tervislik!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.