Soolatud lõhe kadakamarjadega

Esileht / Määramata / Soolatud lõhe kadakamarjadega

Soolatud lõhe erineval moel maitseb mulle väga. Räägin siis nn toorest kalast. See õrnsoolalõhe on üks ammune lemmik ja mõnusat värvide mängu pakub peediga graavilõhe. Mõnusad mõlemad!

Aga alati on midagi lahedat veel avastamata. Kuna sellel hooajal olen kaasa haaratud ka Kanal2 kokasaate Lusikas tegemistesse, siis on ligipääs põnevatele inimestele ja nende põnevatele ideedele ka olemas ning luban, et parimaid palasid tulen ikka blogisse jagama.
Ühe vahva idee noppisin 17. septembril eetrisse minevast saatest Angelica Uudekülliga, kes on Laulasmaa Spa peakokk.

Selle nipi nimi on kadakamari.
Praegu on just õige hetk mere äärde või kadakasele karjamaale sattudes oma käed kriibuliseks teha ja veidi värskeid kadakamarju noppida.
Kui kadakapõõsaid aga teele ei jää, siis tasub otsida eelkõige Piprapoest ja kui keegi teab veel viidata, kus kadakamarju müügil on, siis oleksin väga tänulik kasulike vihjete eest.
Muidu on aga lõhe soolamine kadamarjaste lisanditega lihtsamast lihtsam.

Vaja läheb:
Lõhefileed (luudest puhastatud)
1 kg kohta ca 4 spl meresoola (tavalist soola läheb vähem) ja 1-2 spl suhkrut (kes tahab magusamat, paneb rohkem ja vastupidi)
Peotäis värskeid kadamarju või 10-15 kuivatatud kadakamarja
sorts džinni (soovi korral)
Tee nii: uhmerda või haki kadakamarjad, sega soola ja suhkruga. Sega kõik läbi ning lisa sorts džinni. Džinn on ka kadakamarjast valmistatud ning annab veel hästi mõnusa lisanüansi lõhele juurde.
Määri saadud segu kala pinnale ning lase maitsestuda üleöö.

Järgmisel päeval lõika fileest terava noaga õhukesed viilud ja söö pehme saia või värske leivaga. Ülihästi sobib lõhefilee alla sättida ka üks rammus avokaadoviil – täiesti vastupandamatu kooslus! Värskelt jahvatatud musta pipart veel peale ja ….mmm

Mõnusaid ideid ja nippe jagas Angelica saatesse lisaks lõhe valmistamisele küllaga, seega tasub
ennast nii 17. septembri hommikul kui ka teistel laupäeva hommikutel kell 10 teleka ette sättida ja Lusika saadet vaadata. Põnevaid inimesi ja maitsvaid toite ma teile luban!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.