Šokolaadikook suvikõrvitsaga. Lastele igaks juhuks ainult šokolaadikook

Esileht / Määramata / Šokolaadikook suvikõrvitsaga. Lastele igaks juhuks ainult šokolaadikook

Blogardite kollektiivne alateadvus tõestas end jälle. Paar päeva tagasi, kui tegin juba mitmendat laari šokolaadi-suvikõrvitsakooki, postitas Ilse oma köögis hõrgutava kabatšoki-šokolaadikoogi retsepti à la Evelin Ilves. Sellest koogist olen ennegi kuulnud ja ainult head.

Minu kook on natukene teistmoodi kui Evelini või Ilse kook ja päris ilma šokolaadita ma läbi ei ajanud. Hea on selle koogi juures see, et suvikõrvitsa mahlasus aitab ka teisel päeval koogil sama muljetavaldav olla. Lastele meeldib ka väga ja võtsin südame rindu ning tulin koogi koostisega laste ees kapist välja. Tulemuseks oli see, keskmine poja riivis mõistvalt järgmise koogiportsu tarbeks suvikõrvitsat ja ei kavatsenudki hüsteeriliseks muutuda tõsiasjast, et ema koogi sisse mingeid rohelisi köögivilju topib. Ju siis oli kook lihtsalt liiga hea!

Minu suvikõrvitsa-šokolaadikook sai selline:
300 gr jahu
1 tl soodat
1,5 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
2 dl (pruuni) suhkrut
60 gr kakaopulbrit
120 ml õli või sulatatud võid (mina tegin õliga)
400 gr riivitud suvikõrvitsat (mõru koorega suvikõrvits koori ära)
1-2 tl lahustuva kohvi pulbrit või üks väike tassitäis kanget espressot
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
100-150 gr tumedat suure kakaosisaldusega šokolaadi (Kalevi 72%-line sobib hästi)
Tuhksuhkrut pealepuistamiseks
Sega kuivained v.a. suhkur. Klopi munad suhkruga kergelt vahule, lisa rasvaine ja riivitud suvikõrvits. Kui on väga mahlane suvikõrvits, võid veidike riivitud massile alla valguvat mahla ära kallata. Ühenda omavahel kuivained ja muna-suvikõrvitsa-rasvaine mass. Lisa šokolaad. Võid hakkida šokolaadi lihtsalt väikesteks tükkideks ning siis taina sisse segada, teise võimalusena sulata šokolaad veevannis ning kalla sulanud šokolaad taina sisse.

Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 180-200 kraadi juures ca 45 minutit. Küpsust kontrolli tikuga.
Minu šokohoolikutest lapsed lasid mõnuga veel koogile sulašokolaadi peale kallata. No olgu siis küllus ja tänutundest, et lapsed mu suvikõrvitsatriki puhul ootmamatult mõistvad olid, ei olnud mina kade ka!

Inspiratsioon pärineb Šokolaadi ja tsukiini nimelisest hästi toredast blogist.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.