Karask on minu üks lemmikuid ja tegemist on tõeliselt laisa inimese leivaga. Keera aga tainas kokku ja küpseta valmis. Ei mingit kergitamist, sõtkumist ega kääritamist. Hiljem määrid ahjusoojale karaskile peale puhast võid, asetad võile juustuviilu ja naudid lihtsaid puhtaid maitseid.

Seni olen valmistanud karaskit oma emalt pärit retsepti järgi ja see klassikalise karaski retsept on SIIN.
Käies Lusika saadet tegemas Marika Blossfeldi juures (esimene saade Marikaga on juba homme ehk 10. septembril, soovitan väga vaadata, kuna tegemist on tõeliselt põneva persooni ning tema targa ja teadliku köögiga), tegime koos temaga kohupiimaga karaskit. Ja ma pean tunnistama, et kohupiim muudab karaski veel eriti hõrguks ja mahlaseks. Täpselt selliseks, et võib ka ilma igasuguse lisandita süüa ja maitseb imehästi.
Marika sõnul on tegemist traditsioonilise Eesti karaskiga, mille retseptis kohupiim oli juba ilusti sisse kirjutatud.

Tasub kindlasti järele proovida, karask on üks mõnus küpsetis ja valmib eriti lihtsa vaevaga.
Vaja läheb:

125 g kohupiima (sobib nii tavaline kui ricotta)
1 klaas (2 dl) keefirit või hapupiima
1 muna
1/2 tl soola
1 teelusikatäis mett
2 tl sulatatud võid
240 ml odrajahu
120 ml täisteranisujahu
½ tl soodat
Sega kohupiim, keefir, munad, sool ja mesi. Lisa sulatatud või. Sega omavahel jahud ja sooda. Ühenda kuivained ja kohupiimasegu ning sega tainas ühtlaseks.
Vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures ca 30-40 minutit.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.