Camembert’i juustu ja õunaga pirukas tibakese tüümianiga

Esileht / Määramata / Camembert’i juustu ja õunaga pirukas tibakese tüümianiga

Selle piruka sünniloos mängis olulist rolli üks uudistoode ehk siis Sommersby Double Press siider, mille juurde paluti leida sobiv toit.

Siider viib mõtted õunani ja õun on üks äraütlemata
tänuväärne pirukamaterjal. Kui reeglina on õunapirukad pigem magusad, siis
hästi põneva tulemuse annab nii soolaka-kreemika Camembert juustu
kombineerimine tüümiani ja õunaga. Päritolu on nii õunasiidril kui Camembert
juustul sama ja jäljed viivad Prantsusmaale Normandiasse. Seega moodustavad
õun, Camembert ja siider kokku täiusliku koosluse ja miks mitte pakkuda külma
jahutavat siidrit ohtra jääga ja tükikest Camemberti pirukat ühe mõnusa õhtu
alustuseks.

Vaja läheb:
300 g pärmi-lehttainast
2 muna
150 ml kohvikoort
150 g toasooja pehmemat Camembert juustu (võid kasutada ka
Brie juustu)
Peotäis hakitud värsket tüümiani ja estragoni (või ühte
neist)
2 suuremat hapukat rohelist õuna (nt Antoonovka, Granny
Smith)
Soola ja pipart maitse järgi
Rulli pärmi-lehttainas õhukeseks ning kata sellega kas kas
ümmarguse (24 cm) või pikliku kandilise vormi põhi ja küljed. Torka põhja sisse
kahvliga augud, aseta peale küpsetuspaber kuivatatud ubade, herneste, riisi vm
raskusega ning küpseta 200-kraadises ahjus ca 10 minutit. Eemalda raskus ning
küpseta veel mõned minutid, kuni pirukapõhi on kuldkollase värvusega.
Eemalda õuntelt südamik ja lõika õunad viiludeks.  Lao õunad ühtlase kihina eelküpsetatud
pirukapõhjale.
Pudista toasoe Camembert väikesteks tükkideks ning vajuta
kahvliga peenemaks,  lisa vähehaaval
pidevalt segades koor ja sega (või vispelda) kuni juust on osaliselt koorega
segunenud, kuid mõned juustutükid on veel terved. Sega juurde ükshaaval munad.
Järgmisena lisa ürdid ning sool ja pipar. 
Kalla segu eelküpsetatud pirukapõhjale asetatud õuntele ning
küpseta  180 kraadi juures ca 30 minutit
kuni Camemberti kreem on kergelt kuldpruuni värvust omandamas. Lase veidi
jahtuda ja serveeri.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.